home Meny close
Meny

Dekk julebordet!

Det er duket for julens selskapeligheter, og i dag deler vi våre beste tips til hvordan du lykkes i å dekke et lekkert julepyntet bord! Smarte tips og triks får du av Bolina-Cathrine og vår eksponeringsdesigner Janina som denne gangen har tryllet frem hele 2 ulike julepyntede bord i hjemmekoselige omgivelser i stuen til Cathrine.

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_005

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_028 Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_023

Alt begynner med duken: Hemmeligheten bak et vellykket festbord ligger alltid i en solid, vakker og slitesterk duk! Linduker holder i årevis og utgjør selve fundamentet i borddekkingen og setter rammen for hele borddekorasjonen. Her har vi brukt hvit og grå duk fra favoritten Himla.

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_053

Velg hvitt: Investér i et nøytralt, klassisk, hvitt servise som ikke går ut på dato selv om trendene skifter. Gå heller "bananas" med pynten eller et morsomt servise i trendy sort. -Kniv, gaffel, skje og teskje i sort, rustfritt stål fra House Doctor. Dette serviset er fra Serax i tynt, lekkert men likevel solid porselen! Kommer i frokost, lunch og middagsstørrelse.

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_015

Valg av valører: Når du begynner med én farge, så hold deg til den samme valøren som et gjennomgående tema og mix inn én kontrast. Det hvite bordet er dekket i hvitt med metalliske innslag. Da gjør det ikke noe om bordet ser "rotete" ut- det vil likevel fremstå som ryddig. Du kan blande inn mange ulike elementer, så lenge de går i den fargeskalaen du har bestemt deg for.

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_007

Hvitt på hvitt: plukk opp fargene igjen og igjen! Her i form av duftlys fra Neom, gullbestikk og messingskåler fra House Doctor og flaskeåpner i messing fra Ferm Living. Hvitt lys fra Ontwerpduo Tallow, krukke fra Seletti, skål fra Fanny Laugier, og hvite kubbelys fra Broste.

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_041

Gjenta fargevalget: I den sorte borddekkingen ser du at ting som egentlig ikke hører sammen likevel får en slags tilhørighet de ellers ikke ville hatt. Sort servise, vase og vinglass fra House Doctor. Linservietten er ikke til salgs på nett, men kan kjøpes i butikk, eller via vår kundeservice.

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_049

Bryt med rødt: Julen handler om tradisjon, men er ikke nødvendigvis ensbetydende med rødt. - Våg å bryte de tradsjonelle forestillingene vi har om jul! La nissene og halmgrisene hvile og gi rom for et hvitt eller sort juledekket bord, som også helt sikkert vi skape julestemning!

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_019

Lek med kontraster: Elementer fra naturen mot myk lin mot blankt metall! Servietter fra Himla, middags- og frokosttallerken fra Seletti og gullbelagt kniv, gaffel, skje og teskje fra House Doctor.

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_042

"Keep it simple" tipser Janina og Cathrine. Nydelig kaffekopp med skål i tynt, hvitt porselen fra Serax, med et lite personlig og hjemmelaget bordkort til! Så enkelt kan det gjøres!

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_047

Bolina_Blogg_Borddekking_Julen14_054

Vi ønsker deg lykke til med julens selskaper og håper du ble inspirert til å dekke et vakkert julebord til deg og dine gjester!

Som en ekstra oppmerksomhet legger vi ved en liten overraskelse på alle bestillinger over 500,- i nettbutikken frem til midnatt- søndag, som garantert vil krydre julemiddagen!

Shop julens borddekking her!

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.