Carolines veganske lunsj

Bakt aubergine, fiken, salat, belugalinser og nydelig grønn dressing. Slik spiser de smaksrikt og vegansk hjemme hos Caroline i C Soaps.

Grønn dressing til en grønn jul

Uansett om du lager brokkolisalat, rødkålsalat, grønn salat, eller en sort variant - som Caroline synes er fint i mørketiden, lyser det alltid opp med noen grønne ingredienser. Denne dressingen er også god til røkelaks.

Ingredienser
2 dl gresk yoghurt (du kan også bruke en miks av yoghurt og majones)
2 dl urter: basilikum, dill, estragon, koriander og gressløk (velg det du liker best)
2 ts presset sitronjuice
1 ts kaldpresset og god olivenolje (vi anbefaler oljene fra Gridelli)
1 hvitløksfedd

Bland alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor og bland til det er jevnt. Smak til med kvernet pepper og havsalt. Om du liker kapers kan du tilsette 2 ts som vil smake nydelig i denne dressingen. Dressingen holder i et glass i opptil 5 dager i kjøleskap. Perfekt som vertinnegave eller julegave!

 

Gulrothummus

Hummus passer perfekt mellom måltider eller til julemiddagen, og kan serveres til både kjøtt og fisk i stedet for poteter og ris. Carolines vri innebærer å tilsette mer grønnsaker og urter, slik at det blir enda mer smak.

Ingredienser
4 gulrøtter
Litt timian
4 fedd hvitløk (når disse er bakt tilsettes de uten skallet på)
1 boks kokte kikerter
4 ss tahini (med salt)
Saften av ½ sitron
½ ts kumin eller mer etter smak
1 fedd finhakket hvitløk
Salt (smakes til) 

Start med å sette ovnen på 200 grader. Legg bakeark på et stekebrett. Del gulrøttene i 3-4 deler, og legg disse sammen med 4 hvitløksfedd (med skall) på stekebrettet. Ringle litt olivenolje, salt og finhakket timian (fersk eller tørket) over. Sett inn i ovnen i 20 minutter, eller til alt er mykt og lukter søtlig. Vil du ha litt ekstra sødme kan du ta litt lønnesirup over sammen med olivenoljen. Skyll kikerter godt i et dørslag og legg alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor. Tilsett litt iskaldt vann eller olivenolje dersom hummusen blir for tykk i konsistensen. Smak til med salt, eventuelt mer kumin eller litt chilipulver.

Serveres med finhakket persille, litt olivenolje på toppen og litt chilipulver.

På Cs hjemmekontor spises gulrothummusen med agurkstaver, eplebåter, kålrabi eller maischips hvis det er fredag.

 

Ovnsbakt aubergine

Aubergie er en gønnsak som passer som tilbehør til måltidet.

Ingredienser
Aubergine
Salt
Olivenolje

Del auberginen i 2 deler, tilsett salt og la den svette i en halvtimes tid. Skyll av, ringle over med litt god olivenolje og legg på en varm bakeplate med et bakeark. Auberginen bakes i ovnen på 200 grader i 20 minutter (eller mer) til den er myk.

Når det er ferdig, kan du bruke en skje til å ta ut innholdet. Du kan også gjøre samme øvelse og dele auberginen i skiver. Begge deler er like godt!