Ditzel Lounge Chair

Apr 24, 2020Nina Jenssen

Ditzel Lounge Chair er designet av ekteparet Nanna og Jørgen Ditzel i 1953. Stolens skulpturelle og organiske silhuet er inspirert av naturen og understøttes av de skrå trebeina, som gir stolen et lekent uttrykk.

Ditzel Lounge Chair er designet av ekteparet Nanna og Jørgen Ditzel i 1953. Stolens skulpturelle og organiske silhuett er inspirert av naturen og understøttes av de skrå trebeina, som gir stolen et lekent uttrykk.

Nanna Ditzel er kjent som en eksepsjonell og talentfull designer med en opprørsk holdning til status quo. Hun var kjent for å flytte grenser for det som ble ansett som mulig. Hun har ekseperimentert med organiske former og ulike materialer i sitt design.

For Nanna er stolens estetikk og design, like viktig som funksjon. Da ekteparet Ditzel skulle skape stolen tok de hensyn til rommets dimensjoner. Ditzel Lounge Chair er en moderne versjon av den tradisjonelle lenestolen. Den er designet for å være vakker fra alle vinkler, og hver linje og kurve er nøye gjennomtenkt for å oppnå et elegant utseende. Stolen er bred for ekstra komfort. Den lett buede ryggen går enkelt over i armlenet. Ditzel Lounge Chair inviterer til unik komfort og er skapt for å omfavne kroppen.

Stolen er relativt lett til tross for sine brede dimensjoner. Den tar ikke stor plass og passer like bra inn i hotellobbyer og resepsjonsområder som i private boliger.

Ditzel Lounge Chair er tilgjengelig i ulike tekstiler og materialer.