Johanne, en av Bolina-jentene, har laget denne smakfulle sitronkaken til oss i dag - den var så god at vi bare måtte dele oppskriften med deg! Kaken er enkel og smakfull - så hvis du trenger en kjapp dessert til helgen eller litt kake til søndagsfrokosten så har du kommet til rett sted.
Ingredisenser
Til kaken
250 g hvetemel
250 g smør
250 g rørsukker
Skall og juice av 2 store (eller 3 små) økologiske sitroner
5 ss valmuefrø
4 egg
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Sitronsirup
Juice av 2-3 økologiske sitroner
Skall fra 1 økologisk sitron
150 g rørsukker
Glasur
Juice fra 1/2 sitron
150 g melis
Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret. I mellomtiden blander du mel, sukker, natron, vanilje, sitronskall og frø.
Rør i smør, sitronsaft og egg i deigen, og hell i en 24 cm springform med bakepapir.
Stek kaken i 35-40 minutter til den er full og gylden.
Mens kaken stekes, har du ingrediensene til sitronsirupen i en liten kjele og lar koke til sukkeret er oppløst.
Ta kaken ut av ovnen når den er ferdig stekt, stikk den med en nål og hell i sitronsirupen. La kaken kjøles ned.
Når kaken er kald, lag glasuren og hell over kaken. Hvis glasuren blir for tykk, ha i litt vann.
Server og nyt!
Oppskrift lånt fra sofiesspisekammer.dk