Enkel sitronkake

Apr 24, 2020Nina Jenssen

Johanne, en av Bolina-jentene, har laget denne smakfulle sitronkaken til oss i dag - den var så god at vi bare måtte dele oppskriften med deg! Kaken er enkel og smakfull - så hvis du trenger en kjapp dessert til helgen eller litt kake til søndagsfrokosten så har du kommet til rett sted.

Ingredisenser

Til kaken

250 g hvetemel

250 g smør

250 g rørsukker

Skall og juice av 2 store (eller 3 små) økologiske sitroner

5 ss valmuefrø

4 egg

1 1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

 

Sitronsirup

Juice av 2-3 økologiske sitroner

Skall fra 1 økologisk sitron

150 g rørsukker

 

Glasur

Juice fra 1/2 sitron

150 g melis

 

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret. I mellomtiden blander du mel, sukker, natron, vanilje, sitronskall og frø.

Rør i smør, sitronsaft og egg i deigen, og hell i en 24 cm springform med bakepapir.

Stek kaken i 35-40 minutter til den er full og gylden.

Mens kaken stekes, har du ingrediensene til sitronsirupen i en liten kjele og lar koke til sukkeret er oppløst.

Ta kaken ut av ovnen når den er ferdig stekt, stikk den med en nål og hell i sitronsirupen. La kaken kjøles ned.

Når kaken er kald, lag glasuren og hell over kaken. Hvis glasuren blir for tykk, ha i litt vann.

Server og nyt!

Oppskrift lånt fra sofiesspisekammer.dk