Hvordan få det koselig i et nybygg

Jun 21, 2021Nina Jenssen
Hjemme hos Kari-Anne

 

Du har flyttet inn i en helt ny bolig, et skall strippet for sjarmerende skjeve gulv, svimlende takhøyde, dype vinduskarmer eller gipsstukkaturer i taket. Hvilke grep kan du ta for å skape den lune hjemmefølelsen?

 

 

Kari-Anne fra Stasjonen har nettopp flyttet inn i det arkitekten kalte et urbant funkishus. Tak og vegger er malt i en nøytral basefarge. Med noen enkle grep har Kari-Anne skapt en lun atmosfære i det nye huset.

 

 

Kari-Anne samler på rare, fine ting barna har laget og egne DIY-prosjekter. Hun tar vare på små skatter fra reiser, gaver hun har fått eller funn hun umiddelbart har falt for.

 

 

– Jeg liker godt stramme, rene linjer mikset med det litt uordentlige og med humor. Personlige skatter fra reiser, gir gode minner som er koselig å ha i huset.

 


– Grønne planter er et must for meg!

 

 

Trekk inn treverk
Flere steder i hjemmet har hun benyttet seg av gammelt og rustikt tre for å skape kontrast og dybde i interiøret. På det strenge sorte kjøkkenet har hun myket opp med trefjeler, grønne planter, gode oljer og kunst hun liker. Legg også merke til den strikkede lampen som bryter med de rene linjene i kjøkkenet. Den lille veven har Kari-Anne fått i gave fra en venninne.

 

 

Tips: Ta vare på gamle planker og bruk disse i borddekking eller stilleben.

 

 

Quick Fix
Man kan ikke alltid kjøpe alt nytt når man flytter. Kari-Anne har tatt med seg den gamle spisesofaen sin fra sitt forrige hjem. Den har for lengst blitt rufsete i stoffet og har ikke lenger et uttrykk som harmonerer med dagens innredning. En kjapp quick fix er å dekke den til med en stor, tung duk som vi har gjort her eller et pledd du liker.

 

 

Lun med tekstiler
Puter, pledd, gulvtepper og gardiner er alltid med på å lune et hjem. Miks materialer, størrelser og mønstre for et spennende blikkfang. Hold deg til noen utvalgte bunntoner som går igjen for at det hele skal henge sammen.

 

 

Utnytt endene på en kjøkkenøy
Skap små blikkfang. Bruk endene på en kjøkkenøy til å skape blikkfang. Det antikke bordet på enden av øya skaper blikkfang i det du kommer inn på kjøkkenet. På trebordet er det plassert kunst, en selvlaget vase, en lampe og annet småtteri i et vakkert stilleben.Den andre enden av øya er utnyttet til en knaggrekke hvor hun henger opp forklær, håndklær, kluter og annet småtteri.

 

 

Invester i design
Velg deg ut noen ikoniske designmøbler, lamper eller andre objekter du kan kombinere med ting du har fra før eller rimeligere alternativer.

 

 

Innbydende gang
I gangen til Kari-Anne er det stor plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Enkle knaggrekker kan kombineres og gir plass til jakker, sommerens solhatter eller annet du vil ha hengende fremme.

 

 

– Vi har en miks av gammelt og nytt, dyrt og billig. Jeg blir inspirert av trender, men må ikke følge dem. Det er mer viktig med den følelsen det gir meg. For meg er folk viktigere enn ting, så det viktigste med et hjem er de folkene du fyller det med.

 

 

«Det fineste med et hjem er de folkene man fyller det med.»
– Kari-Anne