Icons by Menu

Icons by Menu er en unik samling av møbelmesterverk forankret i internasjonale design- og håndverkstradisjoner. Den eksklusive kolleksjonen bygger broer mellom designklassikere og nyskapende moderne design, på tvers av kontinenter og gjennom generasjoner. The Penguin Collection er en del av de ikoniske møbelseriene fra Menu, som nå relanseres.

The Penguin Collection ble designet av den anerkjente danske designeren, Ib Kofod-Larsen, tilbake i 1953. Nå er møblene relansert i tre ulike stoler til hjemmet: spisestuestol, loungestol og gyngestol. Vi er stolte over å være en av få utvalgte butikker som får selge de ikoniske møblene.

Stolene har en skulpturell og kunstnerisk utforming, og har et lett og elegant formspråk. Navnet Penguin kommer fra stolen sitt lekne utseende, og minner om en liten pingvin som omfavner deg når du setter deg i stolen. Stolryggen er formet som pingvinformede svømmeføtter, som er typisk for Ib Kofod-Larsens estetiske tilnærming og organiske enkelhet.

Komfort var utgangspunktet og den fremste prioriteten da Ib Kofod-Larsen startet sin designprosess. Dette har resultert i en buet rygg og et vinklet sete som sammen gir en overlegen sittekomfort, til tross for sitt enkle og minimalistiske design.

Proporsjonene med det litt overdimensjonerte setet og yrggen, i kontrast til den delikate rammen, gir en naiv følelse, samtidig som Penguin er en sofistikert stol med personlighet.

Bestselgeren fra midten av århundret, er like populær den dag i dag. Stolene lages med rygg i eik, valnøtt eller teakfinér, og sete med eller uten polstring.

KJØP THE PENGUIN COLLECTION HER