Knitting Lounge Chair

Apr 24, 2020Nina Jenssen

Vi er stolte over å være de første i Norge som får inn Knitting Chair i saueskinn fra Menu! Dette er en relansering av klassikeren designet av Ib Kofod-Larsen (1951). Stolen er håndlaget av dyktige håndverkere i Sverige som har brukt tradisjonelle håndverksteknikker sammen med moderne teknologi. Dette har resultert i et uforglemmelig og tidløst design av høyeste kvalitet.

 

Den danskfødte arkitekten og møbeldesigneren Ib Kofod-Larsen designet den ikoniske Knitting Lounge Chair allerede i 1951. Den gang som en stol i begrenset opplag. Nå er stolen tilbake i ny og mer moderne drakt. På grunn av stolens proporsjoner og enestående kvalitet var det et naturlig valg for Menu å bringe stolen tilbake inn i moderne interiør som en del av deres konsept «Modernism Reimagined». Stolens lekne natur fremhever dens gjennomtenkte design og som navnet tilsier er denne stolen laget for å bruke mens du strikker – eller leser. De karakteristiske utskjæringene er laget for å hvile albuene og skal gi maksimal komfort mens du sitter med strikketøyet eller en bok.

Stolen er oppdatert med enda flere polstringsmuligheter, inkludert saueskinn for en naturlig følelse. Du kan velge mellom eik, mørkbeiset eik og valnøtt.

Knitting Chair bekrefter møbeldesigner Ib Kofod-Larsens rykte som en mester i proporsjoner og uventet, skulpturell form. Formen bringer personlighet til ethvert rom og følelsen av tidløs design.

 

Ib Kofod-Larsen oppnådde sin arkitektgrad på Royal Danish Academy i København og åpnet sitt eget designstudio like etter. Han har vært en av Danmarks mest bemerkelsesverdige designere sammen med andre mestere som Kaare Klint, Hans J. Wegner, Børge Mogensen og Nanna Ditzel. Ib Kofod-Larsen så på skandinavisk design som en del av internasjonal modernisme.

Stolen er formet til å følge kroppens naturlige konturer. Finn frem garn og strikkepinner, eller en spennende bok – len deg tilbake og slapp godt av.