Kransekaketårn

Apr 23, 2022Nina Jenssen

Imponer med å lage et blikkfang av en kake. Kransekaketårnet kan serveres til fest, bursdag og høytider. Eller hva med å gi bort en kransekake i gave? Her har du oppskriften, som er hentet fra spisbedre.dk.

Ingredienser til kransekaken:
500 g marsipan
150 g melis
1 eggehvitte

Ingredienser til pynt:
200 g melis
1 eggehvite
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

Elt marsipan og melis sammen i en bolle. Tilsett eggehvitten, og elt alt sammen til en masse. Sett deigen i kjøleskap i 1 time.

Sett ovnen på 175 grader. Del marsipanmassen i to deler. Rull hver del ut til stenger med en diameter på 1,5 cm. Del opp i stykker på hhv. 4, 6, 8, 10, 12, 14 cm, osv.

Sett sammen endene på delene slik at de danner kransekakeringer i forskjellige størrelser. En nøyaktig og grundig utforming av ringene, gir et jevnt resultat.

Legg ringene på en stekebrett med bakepapir. Stek ringene i ovnen i ca. 12-15 minutter, til de er lett gylne. Kjøl ned kransekakeringene etter steking.

Sikt melis og bland sammen med eggehvitte til en tykk og seig glasur. Bruk et kremmerhus av papir eller en sprøytepose til å pynte kransekakeringene med glasuren.

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Legg den største kransekakeringen på et fat. Dypp forsiktig bunnen av den nest største ringen i sjokoladen, og plasser den på den største ringen. Gjenta prosessen med alle ringene, til hele kransekaken er montert.

Vel bekomme!

Oppskriften er hentet fra spisbedre.dk.