Tidløse lysestaker fra Kunstindustrien

Med en visjon om bærekraftige produkter, sosialt ansvar og godt håndverk, lager danske Kunstindustrien produkter av utsøkt kvalitet. Produktene designet ved å kombinere gamle tradisjoner med nye ideer.

Historien om Kunstindustrien strekker seg tilbake til 1993, da de tidligere eierne Ib og Jetta åpnet en butikk ved Kunstindustrimuseet i Bredgade i København. Her hadde Ib lært å støpe lys av sin tidligere svigerfar, som hadde støpt lys siden 50-tallet.

Siden den gang har familien utviklet sitt håndverk og jobbet med kvaliteten på sine produkter. De har eksperimentert med ulike stearinlysmasser, veker og avstøpningsteknikker for å finne frem til deres signaturprodukt: vokslyset.

Gjennom årene har produktporteføljen til Kunstindustrien blitt utvidet og de laget nå flere typer lys, telysholdere og ikke minst lysestaker. Sistnevnte finner du hos Bolina i flere ulike og spennende design.

Lysestakene er Kunstindustriens eget design, som vil si at du ikke finner dem noen andre steder. Lysestakene er klassikere som passer inn hvor som helst. The Square og The Circle baseres begge på den samme designfilosofien om funksjonelle og moderne produkter. Den hvite varianten av lysestaken har en blank overflate. Den sorte er matt og rustikk.

Kunstindustrien vil fremme en bærekraftig utvikling for mennesker og planeten. Deres mål og ambisjoner i forhold til bærekraft er en utfordring som krever produksjon, transport, livsstil og endrede forbrukervaner og -holdninger. Dette er en utfordring som Kunstindustrien tar på strak arm. Mulighetene for å leve bærekraftig krever endringer og derfor er behovene til både nåværende og fremtidige generasjoner i fokus hos det danske merket.

Se mer fra Kunstindustrien her