Kvalitet fra Clergerie

Jun 19, 2023Nina Jenssen

Clergerie er et fransk skomerke med lange tradisjoner for kvalitet, komfort og en god dose fashion. Bolina-Cathrine kjøpte sitt første par med Clergerie-sko for mange år siden, og de er like fine og komfortable den dag i dag. Disse fantastiske skoene er vi stolte av å ha i vårt sortiment på Bolina!

Robert Glergerie ble opprinnelig fascinert av design og arkitektur, og oppdaget først skoens verden i 1970. Da ble han forelsket i både yrket og dets tekniske aspekter. Robert Clergerie perfeksjonerte sitt håndverk gjennom flere års arbeid i byen Romans-sur-Isère, i hjertet av den franske skoindustrien.

Da Robert Clergerie i 1978 kjøpte et langvarig produksjonsanlegg i Romans-sur-Isère, fikk han tilgang på arkiver fra 1895 og ekspertisen til de beste skomakerne. Dette gjorde at han raskt tilegnet seg kunnskap og mestret hele produksjonsprosessen raskt. Skomerket Clergerie ble etablert i 1981 og åpnet sin aller første butikk på 5. Rue de Cherche-Midi i Paris kort tid etter. I dag er skomerket tilgjengelig i de hotteste butikkene og nettbutikkene som Barneys, Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Mytheresa.com og Farfetch.com. Bolina er stolte av å være eneste butikk i Norge som selger sko fra Clergerie!

Produksjonen foregår fortsatt i Frankrike hvor design møter nye produksjonsteknikker og innovative materialer. Clergerie representerer en dristig, ukonvensjonell tilnærming, en ren estetikk og en konstant dialog mellom det maskuline og det feminine – alltid med et snev av eleganse.

Inspirasjonen til designet kommer fra den selvsikre, uavhengige kvinnen som verdsetter orginalitet uten å gå på kompromiss med bevegelsesfriheten gjennom den perfekte passformen. Det unike designet til skomerket blir hyllet i hele verden og Clergerie har tre ganger blitt kåret til «Årets beste designer» av Fashion Footwear Association.

I 2017 overtok en ny designer utformingen av Clergerie-kolleksjonene. David Tourniaire-Beauciel har mange års erfaring med skodesign og har oppnådd et rykte som en ekte arkitekt for skomaking gjennom sin tekniske dyktighet og sans for modernitet.

KJØP SKO FRA CLERGERIE HER