En kulinarisk feiring med Litlestøl

I små glass finner du Litlestøl sin beste marmelade, pesto og andre gode ting. Eva Gill produserer alt for hånd i Stavanger og bruker lokale ingredienser så ofte hun kan. Dette er du bare helt nødt til å smake på!

Høyt oppe i en skråning i Sirdalsheiene, ligger en sjarmerende, værbitt familiestøl - Litlestøl. Her tilbringer Eva Gill tiden sin når hun trenger en pause i hverdagen. Dette er et fantastisk sted for å gå lange turer og nyte gode måltider som gir inspirasjon til nye ideer og prosjekter.

Eva er glad i hjemmelaget marmelade og har det best når hun spiser marmeladen sin ute i naturen. Denne følelsen ville hun gjerne dele med fler og på Litlestøl vokste gründerideen frem.

Tanken bak marmelade-kokingen var å ta vare på stølen, men det ble også en måte for Eva å ta vare på seg selv. Marmeladene har blitt godt tatt i mot og høstet priser og ros blant matbransjens prestisjefylte prisutdelinger. Litlestøl utkonkurrerer de ypperste produsentene innen norsk mat og drikke og ble i 2021 kåret til årets lokalmatprodusent på Gladmatfestivalen. I tillegg har chilimarmeladen og gulrotmarmeladen kommet til delfinale i Det Norske Måltid.

"Hvert glass er en liten kulinarisk feiring for alle som vet at kalenderen er til for å finne anledninger til å kose seg."
Eva Gill

Eva produserer mer enn tusen glass marmelade hver eneste måned. De små glassene rommer ulike smaker, men også gleden ved å være ute i all slags vær og det sakte livet på stølen. Eva håper at marmeladeglasset du kjøper, havner i en tursekk under den norske fjellhimmelen. 

Ramsløkpesto: Seirende ut av Beste Lokalmatprodukt under Gladmatfestivalen 2021 i Stavanger, finner vi ramsløkpestoen. Laget av håndplukket ramsløk fra Hindal gård, som er tilsatt olje, salt, parmesen og cashewnøtter. Denne pestoen er knallgod og har det ekstra kicket som ramsløken gir. Må smakes! Kok opp pasta al dente og bland inn pestoen. Server med litt revet parmesan oppå og ferskt brød. Kjempe enkelt og superdigg!

Julemarmelade: Julemarmeladen er fylt med ingredienser som eplejuice, appelsin, stjerneanis, nellik, kanel og kardemommefrø. Nå er det bare å finne frem pepperkaker og ringe julen inn, her skal det nytes! Perfekt som en vertinnegave om du skal bort i høytiden.

Chilimarmelade: Chilimarmeladen er Litlestøls flaggskip. Dette var den første marmeladen som ble produsert og har blitt en stor bestselger. Marmeladens smak er sødme med sting av chili.

Pæremarmelade: Med en hint av koriander og lime er denne perfekt til rotgrønnsalat med biter blåmuggost. Smaker også kjempegodt på lunt, nybakt brød eller i selskap med gode oster.

Jordbærmarmelade: Serverer du modnet brie eller Brilliant Savarin, er du nødt til å teste jordbærmarmeladen med et ørlite hint av lakris. Også deilig til nybakt brød, vafler og alle andre ting du bruker jordbær til.

Mangomarmelade m/ chili: Denne marmeladen tar asiatisk mat til nye høyder. Marmeladen har en god smak av mango med det lille kicket fra chilien og lime. Et kinderegg av en marmelade som gjør seg spesielt til ostebordet eller på litt varm toast eller nybakt brød.

Gulrotmarmelade: Om du er på jakt etter en marmelade som passer til både spekemat, røkelaks og fastoster, bør du smake på gulrotmarmeladen. Marmeladen inneholder også ingefær og sitron, som gir en fantastisk smak!

Sitrusmarmelade: Denne marmeladen er laget av grapefrukt og sitron etter en gammel oppskrift fra Hindal Gård. Veldig god på nystekt brød og til digge oster!

Foto: @subtlestories

KJØP LITLESTØLS FANTASTISKE PRODUKTER HER