Enkle og minimalistiske bord

Apr 24, 2020Nina Jenssen

Piloti er et enkelt og minimalistisk bord designet av Hugo Passos for Fredericia. Den slanke bordplaten avløses av smekre og avrundede bordben. Til tross for det sarte designet, er dette et svært robust bord som også egner seg i offentlige rom som hotellobbyer og kontorer.

Piloti kan brukes både som sidebord, sofabord og nattbord. Et tips er å plassere flere sammen i ulike høyder og dimensjoner, for et spennende uttrykk.

Ordet "piloti" refererer til søylene som løfter en bygning over bakken. Beina på Piloti-bordet ligner søyler, hvor intensjonen er at bordet skal fremstå som en tynn linje som neste flyer i rommet.

Den portugisiske designeren Hugo Passos holder til i London hvor han designer hverdagslige gjenstander som er både morsomme og kjente i form og bruk. Passos inspireres av sin interesse for hverdagsgjenstander. Han er tro mot sitt syn på at design først og fremst må tjene produktets formål, men ikke på bekostning av det kunstneriske potensialet i designet. Passos vektlegger materialer, struktur og hvordan ergonomien påvirker bruken av designet. Hans tilnærming til dette er i tråd med Fredericias kjerneverdier.

Piloti er tilgjengelig i ulike størrelser og materialer.