Sitron- og ingefærkake

Apr 23, 2022Nina Jenssen

Caroline fra C Soaps har mange spennende matoppskrifter og vi liker spesielt godt kaken med smak av sitron og ingefær. Kaken kan toppes med blomster, markjordbær, sitronskall eller noe annet spiselig du liker.

Ingredienser
240 g romtemperert smør
150 g sukker
1 ts malt vanilje eller vaniljestang (vaniljesukker er laget av papirmasse, så unngå det du)
2 ts bakepulver
225 g hvetemel
4 romtempererte, store, økologiske egg (visste du at høner er sosiale dyr med språk? Kjøp derfor egg fra dyr om har hatt det ålreit)
Saften av en sitron
Revet skall av en sitron (bruk økologisk så du unngår sprøytemidler) 

Melisglasur
1 ss lake fra kandiserte ingefær (fåes i gode matbutikker fra merket Opies)
ca. 150 g melis

Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha bakepapir i en brødform på 2 liter.

Ha smør og sukker i en miskmasterboller og visp det hvitt og luftig. Det tar 3-5 minutter. Sikt vaniljesukker, bakepulver og hvetemel sammen i en bolle, eller visp det sammen med en visp. Når smør- og sukkerblandingen er ferdig, tilsetter du sitronen, melet og eggene vekselvis. Kjør mikseren rundt akkurat til det er blandet.

Ha røren over i formen og bruk en slikkepott til å glatte ut slik at du får en jevn overflate. Bak kaken på nederste rille i 45-50 minutter, til kaken er gyllen på toppen.

Når kaken er helt avkjølt kan du ha på melisglasuren. Rør sammen ingefærlaken og melisen til du får en glatt og fin glasur. Juster melismengden etter hvor mye væske du har. Fordel glasuren over kaken.

Så til det aller beste - pynten: roseblader, markjordbær, sitronskall eller noe annet spiselig du liker. Selv finhakker Caroline litt syltet ingefær fra glasset og drysser over. Sterkt og søtt, og helt perfekt!