Når lys blir kunst

Skulpturer eller stearinlys? Det siste året har vi sett lys i mange spennende former og varianter. Skillene mellom funksjon og design, bruk og kunst blir stadig visket ut. Lysene er som små kunstverk i seg selv og pynter opp på bordet eller i en hylle. De skulpturelle lysene gir virkelig det lille ekstra til interiøret og atmosfæren i hjemmet. Perfekt å dekorere med, eller som en superfin gave til en du ønsker å glede.

Andrej Urem


Andrej Urem er en New-York basert kunstner og designer, som har laget lysene med den unike formen. Lysene er håndlaget og kommer i flere spennende og eksklusive design. Lysene er laget av økologisk soyavoks som er blandet med bivoks. Vekene er helt blyfrie, slik at du unngår en svart og sotet røyk.

Flammen vil brenne i lysets kjerne, slik at sidene i lyset vil forbli intakte og opplyst som en snølykt.

Ann Vincent Studio

Ann Vincent er en inspirerende kunstner og designer med base i den belgiske byen Gent. Med en leken tilnærming, utforsker arbeidet hennes materialer, form og funksjon. Dette gir et spennende og unikt resultat med organiske former.

Lysene fra Ann Vincent Studio er laget av en soyavoks-blanding. Ann Vincent støper lysene først og gjør de ferdige for hånd med en skulpturkniv. Alle lysene er derfor unike og har naturlige variasjoner i formen. De behagelige og duse fargene gjør at lyset vil passe inn uansett stil.

Ahnelight


Ahnelight er et kreativt fristed, med stor takhøyde. Den danske bedriften ønsker å være et tilfluktssted for et kreativ felleskap hvor det er plass til alle. Lysene produseres i deres lokaler i Horsens i Danmark.

De håndlagde kronelysene er laget av 100% stearin og dyppet i stearin for å oppnå unike sammensetninger av farger og uttrykk. Skal du dekke på bordet, vil disse lysene virkelig være prikken over i´en i bordekkingen.

 

SE FLERE LYS HER