Slik dekker du bordet til jul

Apr 23, 2022Nina Jenssen

Vi gleder oss til julens mange måltider med familie og venner samlet rundt bordet, og da er det gøy å gjøre litt ekstra ut av bordekkingen. La deg inspirere av julebordene vi har dekket på Bolina i år. Ta gjerne turen innom butikkene for mer inspirasjon.

På dette bordet har vi dekket med rolige og nøytrale farger, med innslag av grønne detaljer og tekstiler med print. Kompletter borddekkingen med julens blomster og kvister. Vi er ekstra glad i små grankvister, som vi har dekorert en liten hilsen til gjestene med.

 

Skap kontraster og dynamikk ved å bruke ulike høyder og fasonger på pynten du velger på bordet. Husk at høye gjenstander bør være smale, slik at man ikke mister øyekontakten med de man sitter til bords med.

Husk at ikke alt trenger å være likt, og at bordet blir mer spennende når du blandet materialer og stiler. Kontraster i stofflighet, glass og porselen vil skape bordet.

Vårt andre bord er dekket med dypere fargetoner og tekstiler med print. Julen er en høytid med mange tradisjoner og minner, og ingenting er mer koselig enn en borddekking med innslag av rødt som tilfører skikkelig julestemning!

Hold tallerkener, glass og bestikk samlet. Hver kuvert bør være tydelig avgrenset fra sidemannen. Skap et spennende uttrykk med smellbongbonger, som definitivt vil skape god stemning og gi bordet det lille ekstra.

Dekorer bordet med en adventsstake, telysholdere og kvister som henter igjen fargene brukt i tekstiler og servise.

SE MER TIL BORDDEKKINGEN HER