Slik dekker du bordet til jul

Vi gleder oss til julens mange måltider med familie og venner samlet rundt bordet, og da er det gøy å gjøre litt ekstra ut av bordekkingen. La deg inspirere av julebordene vi har dekket på Bolina og Stasjonen. Ta gjerne turen innom butikkene for mer inspirasjon.

På Bolina har vi dekket et bord med grønne, hvite og sorte fargetoner som går igjen på tekstiler, servise og pynt. Alle gjestene har fått utdelt smellbongbonger som definitivt vil skape god stemning og som gir borddekkingen det lille ekstra.

Kompletter bordekkingen med julens blomster. Vi er ekstra glad i svibler og små juletrær. Her kan du velge de eviggrønne små trærne fra Mr Plant, kjøpe de fineste blomstene fra vår nabo Blomsteroasen eller finne selv i naturen.

Skap kontraster og dynamikk ved å bruke ulike høyder og fasonger på pynten du velger på bordet. Husk at høye lysestaker og blomster bør være smale, slik at man ikke mister øyekontakten med de man sitter til bords med.

Hold tallerkener, glass, bestikk og servietter samlet. Hver kuvert bør være tydelig avgrenset fra sidemannen.

Julen er en høytid med mange tradisjoner og minner, og ingenting er mer koselig enn en borddekking med et nostalgisk preg. På Stasjonen har vi dekket med juleduken fra danske Konges Slöjd, som har et gammeldags uttrykk og tilfører skikkelig julestemning!

Ved valg av servise, glass og bestikk er mulighetene mange. Husk at ikke alt trenger å være likt og at borddekkingen blir mer spennende når du blandet materialer og stiler. Kontraster i stofflighet, keramikk og porselen vil skape bordet.

Dekorer bordet med særegen julepynt fra Walther, alterlys, oljelamper fra Peri og grønne girlandere.

SE VÅRT STORE UTVALG AV SERVISE HER