Slik innreder du balkongen

May 28, 2022Nina Jenssen

Bli med hjem til Hedvig Wessel sin balkong i hjertet av Oslo. På få kvadratmeter har Hedvig skapt en skjermet og funksjonell oase for avslapning og sene sommerkvelder. La deg deg inspirere til hvordan du kan innrede din balkong eller en liten terrasse.

Tenk smart ved innredning av balkongen, slik at du kan utnytte potensialet til det fulle. Hva du ønsker å bruke plassen til legger grunnlaget for hvordan du skal møblere, lyssette og dekorere. Forleng stuen med et avslappende loungeområde, eller ta med kjøkkenet ut ved å møblere med en liten spisegruppe.

Hedvig sin balkong er liten av størrelse og har i utgangspunktet ikke plass til utemøblement. I tillegg er det mye innsyn til balkongen og utsikt rett til nabolagets søppelbøtter. Innsynet ble skjermet ved å kle innsiden av balkongen med bambus fra Zenzo i Oslo.

Hedvig ønsket en avslappende loungesone på sin uteplass og løsningen ble en plassnekret daybed, som er både tegnet og bygget selv. Bygg møbelet slik at du kan utnytte plassen under til oppbevaring av puter, redskaper og andre ting til uterommet. 

Dekorer balkongen med lykter og lyslenker for stemningsfull belysning på kveldstid.

Med lune pledd, myke madrasser og puter er denne kroken omgjort til en rolig og funksjonell oase. Tør å blande ulike mønstre, teksturer og størrelser når du velger puter. Plasser de største putene bakerst og de minste foran. En varmelampe på veggen gjør at denne plassen kan brukes hele året.

En kjøleboks fra Yeti er gull verdt om du trenger en ekstra sitteplass eller et sidebord. Samtidig som den holder mat og drikke kaldt, kan den også benyttes som en liten krakk med sittepute, eller som avlastningsbord til drikke, mat eller planter.

I motsatt enda av balkongen er det etablert et grønt hjørne med store potter med planter og urter. Sett sammen en gruppe på tre potter i ulike høyder, størrelser og utførelser for et iøynefallende uttrykk. En liten bambuskrakk tilfører ekstra høyde, og kan også brukes som en ekstra sitteplass når familie og venner er på besøk.

FÅ STILEN TIL HEDVIG WESSEL HER