Smaksrike vafler med syltetøy

Vaffeldagen er en tradisjon hentet fra Sverige, som markerer at vinter blir til vår. Vaffelen har blitt et symbol på vårsesongen. Det er lite som slår lukten av nystekte vafler toppet med smaksrike syltetøy fra Litlestøl. En uslåelig kombinasjon som absolutt må smakes!

Ina fra Mat På Bordet har de mest fantastiske oppskrifter, og vi vender alltid til hennes blogg og kokebøker når vi er på jakt etter noe å lage. Til vaffeldagen har vi valgt lettvinte, grove havrevafler. Disse vaflene er mettene og kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør. 

Til 12 plater trenger du disse ingrediensene
250g havremel
250g sammalt hvetemel, grovmalt
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
2 ss sukker
5 dl melk
3 dl yoghurt naturell
1 dl flytende smør/margarin
4 egg

Slik lager du vafler ala @matpaabordet

Bland havremel, sammalt hvetemel, bakepulver, kardemomme, salt og sukker sammen i en bolle. 

Bland melk sammen med yoghurt, egg og flytende smør/margarin.

Deretter har du det våte i det tørre, og rører sammen til du har en glatt røre som er fri for klumper.

La røren svelle i en halvtimes tid før du steker vaflene.

Er du på jakt etter en ny type vafler, har Ina også oppskrift på potetvafler i kokeboken sin. Sammen med ost og grønnsaker i røren, blir dette et perfekt måltid til lunsj på den store vaffeldagen. Potetvaflene kan serveres med ekstra pålegg som røkt laks, spekeskinke eller stekt egg med baconbiter som topping. Nam!

KJØP SYLTETØY FRA LITLESTØL HER