Parfyme fra Son Venin

Aug 16, 2023Nina Jenssen

Hvis du bryr deg om duft - sjekk ut Oslo-baserte Son Venïn. Kolleksjonen består av alt fra rene og enkle dufter, til mer komplekse komposisjoner. Alle duftene er laget av de beste inrediensene Finn din nye signaturduft fra Son Venïn!

Son Venïn ble startet i 2016 av to norske grafiske designere, Dag Solhaug Laska og Svein Haakon Lia. Inspirert av luktminner fra skandinavisk og kontinental arv, lager de eksperimentelle, intime unisex-parfymer som verdsetter både den sanselige opplevelsen og den visuelle presentasjonen. Alt fra duft til emballasje og parfymeflaskene reflekterer deres skandinaviske røtter.

NYHET! Denne høsten har Son Venïn lansert en helt ny duft, som vi virkelig har blitt glad i på kort tid! Ambr Super er en ren tolkning av rav og tretoner. Parfymen er inspirert av kultivert, puristisk, ung, skandinavisk hud, Euphoria og The Knife. Denne bare må du lukte på! 

Duftene til Son Venïn utvikles av de fineste neser i Grasse i Sør-Frankrike. Duftsammensetningene er sofistikerte og karismatiske, laget av de beste ingrediensene uten unødvendige kjemikalier. Son Venïn jobber med syntetiske og naturlige dufter. Det er dyrt og krever mye ressurser og råvarer om man kun jobber naturlig. Naturparfyme kan også oftere gi allergiske reaksjoner. Syntetisk betyr kjemisk fremstilt for å etterlikne. Syntetiske parfymer gir bedre kontroll over innhold.

Parfymene er satt sammen etter en klassisk oppbygging med toppnoter, hjertenoter og bunnoter. Toppnoter er det man umiddelbart lukter, selve førsteinntrykket av parfymen. Toppnoter er stort sett sitrus, frukt eller krydder som pepper, timian og sitron. Hjertenoter er stort sett florale og basert på blomster som jasmin og iris. Bunnotene er treverk, ting som er brent, som musker og tjære.

Når du skal lukte på ulike parfymer, er det viktig å nøytralisere nesa mellom hver duft. Pust kraftig ut gjennom nesa eller lukt på kaffebønner. De fleste av oss "tåler" kun å lukte på fem dufter. Ta et kraftig innpust når du skal lukte hele parfymen. Ved små innpust, lukter du mest toppnoter og får ikke med hele parfymen.

Parfyme sitter forskjellig på ulike mennesker, så når du tester er det viktig å prøve på hud. Hormoner, alder og stress er faktorer som påvirker hvordan du opplever duften. 

Bruk parfyme slik du bruker plagg, ved å "kle" deg etter humør og anledning. Du kan bruke en lett parfyme om dagen, og bytte ut med en tyngre om kvelden. 

Pur 01, Pur 02 og Santal Super er mer diskrete parfymer. Le Voleur, 0905, 3007 og Posthume har sterkere karakterer. Sistnevnte har faktisk vunnet pris i "parfyme VM" i LA, The Art and Olfaction Awards 2020.

SHOP SON VENÏN HER