Innred med treverk

Sep 21, 2022Nina Jenssen

Vi elsker treverk og det er det mange grunner til. Det er ekstra spennende å blande ulike tresorter og se hvordan de ulike fargevariasjonene og strukturene i treet kompletterer hverandre. Med riktig vedlikehold kan du bidra til kloden på bærekraftig vis, og gi møblene dine lenger liv og varighet, slik at de kan gå i arv i generasjoner. 

En merkevare som virkelig tar varighet, håndverk og vedlikehold av materialer på største alvor er Fredericia. Deres ambisjon om å skape enkle, funksjonelle møbler med fokus på håndverk har stått sterkt i en årrekke og vi stiller oss bak deres filosofi:

«Det er av stor betydning at tingene vi kjøper og lever med, ikke trenger å endres, men i stedet blir gamle med verdighet og sjarm.»

- Andreas Graversen, CEO for Fredericia, 1955-1995.

Alle trær er forskjellige og ulike tresorter har ulike fargevariasjoner, strukturer og form. Eik, ask, bjørk, kirsebær, bambus, teak og akasietre er eksempler på treverk du finner blant våre produkter. Treverk kan fås med ulike behandlinger: såpet, oljet, lakkert eller røkt – eller helt ubehandlet. 

Fordelen med treverk er de iboende egenskapene som gjør materialet solid og robust. Over tid vil treverk også få en nydelig patina som vitner om treets sjarm og liv. Treverk gir en slitesterk konstruksjon som vil resultere i et møbel av høy kvalitet.

Bruker du treverk i innredningen er dette med å bryte opp resten av interiøret. Treverk luner og tilfører et spennende uttrykk. Har du tregulv eller parkett, kan du velge stoler i tre – og gjerne i en annen tresort!

Om du ikke ønsker for mye tre i hjemmet ditt, start i det små med å implementere mindre elementer av treverk på kjøkkenbenken og som dekor i hyller. Velg belysning med innslag av tre. En Bolinafavoritt i mange år er Cestita-lampen, hvor kirsebærtre rammer inn kuppelen i glass.

Treverket bør vaskes og vedlikeholdes jevnlig. Da er det viktig å ta hensyn til hva slags overflatebehandling som er gjort på møbelet, og følge anvisninger fra leverandør. Med riktig vedlikehold kan du gi møblene dine evig liv, og derfor er det både viktig og lønnsomt å ta godt vare på treverket.

For daglig rengjøring, bruk tørre kluter for å tørke over, eller eventuelt lett fuktende kluter om du skal fjerne flekker. Avslutt så med en tørr klut. Tørk alltid i treets lengderetning. Bruk av for mye vann ved vasking, kan forårsake skade på overflaten.

SHOP TREVERK HER