home Meny close
menu Meny

Enkel sitronkake
med valmuefrø

Johanna, en av Bolina-jentene, har laget denne smakfulle sitronkaken til oss i dag – den var så god at vi bare måtte vi dele oppskriften med deg! Kaken er enkel og smakfull – så hvis du trenger en kjapp dessert til helgen eller litt kake til søndagsfrokosten så har du kommet til rett sted.

Enkel sitronkake med valmuefrø

INGREDIENSER

TIL KAKEN

250 g hvetemel
250 g smør
250 g rørsukker
Skall og juice av 2 store (eller 3 små) økologiske sitroner
5 ss valmuefrø
4 egg
1½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

SITRONSIRUP

Juice av 2-3 økologiske sitroner
Skall fra 1 økologisk sitron
150 g rørsukker

GLASUR

Juice fra ½ sitron
150 g melis

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret. I mellomtiden blander du mel, sukker, natron, vanilje, sitronskall og frø.

Rør i smør, sitronsaft og egg i deigen, og hell i en 24 cm springform med bakepapir.

Stek kaken i 35-40 minutter til den er full og gylden.

Mens kaken stekes, har du ingrediensene til sitronsirupen i en liten kjele og lar koke til sukkeret er oppløst.

Ta kaken ut av ovnen når den er ferdig stekt, stikk den med en nål og hell i sitronsirupen. La kaken kjøles ned.

Når kaken er kald, lag glasuren og hell over kaken. Hvis glasuren blir for tykk, ha i litt vann.

Sitronkake dessert Bolina

Server og nyt!


Oppskrift lånt fra sofiesspisekammer.dk


FÅ STILEN

1

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.