home Meny close
Meny

Så frø med Grace Alexander

På Stasjonen finner du frøposer fra det britiske merket Grace Alexander. Unike blomster- og gressfrø som er nøye kuratert av Grace Alexander. Hun gror og samler frø fra hage sin i Somerset i England. Hver frøpakke er fylt med liv, farger og tekstur.

Alle frøene er pent pakket i konvolutter av håndlaget papir, laget av resirkulerte t-skjorter i India. Konvoluttene er ikke bare pene å se på, men de er bærekraftige og gir støtte til ansvarlig landbruk og næringsliv i India.

«Å så et frø er en primitiv og primær glede. Det å sette en plante i bakken og forvente å være der når den blomstret, fryktet eller svulmet var et vendepunkt i menneskets evolusjon, og starten på hjemmet.»

«Å så et frø er en primitiv og primær glede. Det å sette en plante i bakken og forvente å være der når den blomstret, fryktet eller svulmet var et vendepunkt i menneskets evolusjon, og starten på hjemmet.»


Bee Kind Borage Blue

Agurkurt kan bli omkring 70 cm høy og har flotte blå kronblader. Blomsten produserer mye nektar som gjør den svært attraktiv for bier. Agurkurt er en populær hageplante som er både enkel å dyrke og spirer raskt. Dette er en ettårig urt, men ofte kommer den tilbake på samme vokseplass i flere år. Dette er en snittblomst, som vil si at den kan plukkes og brukes til dekorasjon. Avskårne blomster er perfekt for å skape harmoni i hjemmet, gjerne i en vase.

Så: vår eller høst
Plukk: kan plukkes nesten hele året


Bee True Fiddleneck

Bee True er en del av en serie frø fra Grace Alexander som støtter biene som er så viktige for økosystemet vårt. Bee True inneholder Phacelia Tanacetifolia, kjent som Fiddleneck.

Blomsten er lavendelblå og buet som halen til en skorpion. Denne vokser fort og kan brukes som grønn gjødsel. Når den blomstrer vil biene nyte godt av den. Dette er en snittblomst, som vil si at den kan plukkes og brukes til dekorasjon. Avskårne blomster er perfekt for å skape harmoni i hjemmet, gjerne i en vase.

Så: vår eller høst
Plukk: juni-september


Scabiosa Stellata

Scabiosa Stellata er en svært dekorativ plante. Disse blomstrer, men det er ikke blomsten du burde plukke med en gang. Vent til de setter frø, og du vil få de mest perfekte papirlignende former som vil tørke og vare resten av året. Når tiden kommer kan du sette de tørkede blomstene i en vase.

Så: mars-mai eller august-september
Plukk: juni-september


Bee Friendly

Bee Friendly er en del av en serie frø fra Grace Alexander som støtter biene som er så viktige for økosystemet vårt. Bee Friendly er en blanding av vakre kornblomster, Centaurea Cyanus.

Kornblomst er en ettårig urt med en dyp blåfarge. Stengelen kan bli nesten en meter lang. Kornblomst er vanlig å dyrke i hager på grunn av de fine blomstene. Dette er en snittblomst, som vil si at den kan plukkes og brukes til dekorasjon. Avskårne blomster er perfekt for å skape harmoni i hjemmet, gjerne i en vase.

Så: april-mai
Plukk: 12 uker etter såing


Daucus Carota

Daucus carota er en vill gulrot plante med flate, hvite blomsterblader. Denne planten vil få deg til å smile når den kommer opp fra bakken. Når tiden kommer kan du plukke den og bruke blomsten til dekorasjon i hjemmet.

Så: mars-mai eller august-september
Plukk: juni-august


Så dine egne frø

Hanne viser deg hvordan du kan så dine egne planter med frø fra Grace Alexander


Velkommen innom Bolina og Stasjonen på Stabekk i dag, eller kjøp våre nyheter på nett. Vi hjelper deg mer enn gjerne med interiør, møbler og belysning til ditt hjem.

Følg gjerne vår egen profil på Instagram @bolinabolina for oppdateringer om nyheter, innredningstips og mye mer!

1

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.