home Meny close
Meny

Vi tror på bærekraft!

Vi i Bolina er veldig opptatt av bærekraft for å sikre våre etterkommeres fremtid. Vi tar derfor stadig inn flere kolleksjoner og varemerker som setter stort fokus på bærekraft. Dette kan være i materialene som blir brukt, hvordan varene blir produsert og hvordan det blir fraktet. Vi har derfor valgt å trekke frem en del av de merkevarene vi tilbyr som setter ekstra fokus på det naturlige!


AIAYU – THE CIRCLE COLLECTION

#peopleforplanet

Aiayu sin nye konseptkolleksjon er designet og produsert med tanke på å oppnå en bærekraftig framtid. Aiayu er et brand som tenker på naturmaterialer, dyktige håndverkere og lokalproduserte varer med historie gjennom hele sin produksjon.

The Circle er en hyllest til fellesskapet, sammenhold og et felles mål. Hver enkelt handling har en betydning, og ved å stå sammen kan man skape en bevegelse.


IRIS HANTVERK

Iris Hantverk er en liten bedrift i Sverige som startet med børsteproduksjon allerede på slutten av 1800-tallet. Børstene lages for hånd av synshemmede håndverkere, og med samme teknikk og tradisjon som har blitt brukt i over 100 år. Iris Hantverk er god design i kombinasjon med kvalitet av naturlige materialer.


ECO STRAWS

SIP Eco ble startet av miljøforkjemperne Alexander Bakke og Sofie Brøgger i Norge.

Sip Eco sørger for bærekraftige, etiske og naturlige sugerør du kan bruke med god samvittighet, og ikke minst i lang tid! De er enkle i bruk, har et stilrent design og passer godt i alle hjem, men viktigst av alt gjør de godt for miljøet! Velg mellom glass eller metall.

Sugerørene fra Sip Eco inneholder ingen miljøskadelige materialer, og best av alt; de produserer ikke avfall! Stålet og glasset vil selvsagt kunne gjenvinnes.

“I Norge bruker vi flere titalls millioner plastsugerør hver måned. Dette er ikke bare unødvendig, men det er også svært skadelig for miljøet. Vi må bli flinkere til å prioritere gjenbruk for å oppnå en bærekraftig hverdag.”


EPURE CÈRAMIQUE

Med Epure ønsket franske Justine Lacoste-Hay de Slade å gå tilbake til det grunnleggende, finne enkelhet, ekthet og sannhet til et hvert objekt. Med sin mann designer og lager de hvert objekt for hånd i sitt verksted i Haute Saintonge. De fokuserer hovedsakelig på produkter i porselen fra Limoges og sandstein.


TANGENTGC

Vask klær med god samvittighet! David Samuelsson, som har skapt Tangentgc, mener at nå som vi igjen har fokus på hvor materialene i klærne våre kommer fra og hvordan de er laget, så er det like naturlig å være opptatt av hvordan vi behandler dem. Han har derfor laget organiske vaskemidler med vegetabilske ingredienser, som effektivt vil gi dine klær lengre levetid uten å skade miljøet.


C SOAPS

Vask huset rent med ren samvittighet! C Soaps er en trygg og effektiv gjeng grønne vaskemidler. Serien er helt uten unødige kjemikalier som syntetiske vaskestoffer, farge, parfyme og rare navn som falater og er selvfølgelig ikke testet på dyr. Caroline Heyerdahl sine produkter har selvsagt brukt PET plastflasker som kan resirkuleres.


OG MANGE, MANGE FLER

I tillegg til de vi har nevnt i denne artiklen, har vi også mange flere merker som er gode på bærekraft! Vi kan nevne blant annet The Organic CompanyL:A bruketJohnstons of ElginMeraki, Neom, Domoina, S’well, Sprout, Pampa og Studio Arhoj. 

I tillegg har vi mange smarte produkter som kan bidra med at du lettere kan spare miljøet for for eksempel plastsvinn, se bare her:


Flere bærekraftige tips til hverdagen:

Kjøp en Bento-boks i metall. Da slipper du bidra til mer plast-søppel og mikroplast, og får renere, luktfri mat. Bruk enten til oppbevaring eller som matboks.

Oppbevaringskrukker i glass – spar på mat og handle inn i glass istedenfor plast og plastposer. Enkelte butikker lar deg også kjøpe maten i medbrakt emballasje.

Dyrk selv; Sprout gjør det enkelt å dyrke selv. Planter bidrar også som luftfuktere og et bedre inneklima.

Bruk handlenett i butikken, dropp både plast- og papirpose.

Kjøp refill til håndsåpen og andre vaskemidler. Både C Soap og LA Bruket tilbyr dette.

1

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.