home Meny close
Meny
Aiayu - Bolina

Aiayu

Laget med kjærlighet – ment for å bli elsket

Aiayu er selve svaret på uformell eleganse og komfort. Med sin kjærlighet til utsøkte naturmaterialer og skandinavisk enkelhet, skaper de fantastiske og etiske plagg som varer i år etter år.

Det som er helt unikt med Aiayu er forretningsvisjonen deres. De ønsker å vise at det er mulig å drive 100% etisk, ved bruk av lokalsamfunnet i alle ledd, både i design og produksjon. Produktene blir laget med respekt for kvinnene og mennene som har produsert dem, gir stolthet til håndverket og opprinnelsen, samt understreker en bærekraftig produksjon.

Danske Aiayu lager sine kolleksjoner i lamaull med produksjon i Bolivia, økologisk bomull i India og yak- og cashmere-produkter i Nepal. De tar vare på lokale håndarbeidstradisjoner på hvert enkelt sted, ved å bruke kompetansen til lokalbefolkningene. Aiayu har et sterkt ønske om å holde disse gamle tradisjonene levende. De har vunnet “Ethical brand of the year” to ganger, og fabrikken i Bolivia ble i 2015 Wrap-sertifisert som første fabrikk i landet.


Aiayu betyr sjel, som også er en av kjerneverdiene til merket.

Aiayu Bolina 2019

Visste du at enkelte av plaggene og teppene fra Aiayu er håndstrikkede, med en personlig signatur fra kvinnen som har laget det, direkte på plagget? Strikking er nemlig en gammel Boliviansk tradisjon, og hvert av disse plaggene kan ta alt fra dager til uker å gjøre ferdig, samt kvalitetssikre.


Etisk og bærekraftig

Helt siden Aiayu begynte å produsere i Bolivia for over ti år siden, har det vært et dypt ønske om å forbedre og optimalisere arbeidsforholdene og anlegget på fabrikken. Med økonomisk støtte fra DANIDA er de stolte over å si at de har lyktes på mange fronter. Fra å ha moderne strikkemaskiner, til arbeidsstasjoner oppgradert med riktig belysning, varmeovner og ergonomiske stoler og bord. Alle arbeidstakere har tatt førstehjelpskurs og har offentlige godkjente kontrakter, sikre arbeidsforhold og regulert lønn. Selv kafeteriaene og sanitæranleggene er oppdatert for å møte europeiske standarder.

Aiayu er veldig opptatt av zero-waste, særlig da det er mye leftovers og avfall fra tekstilindustrien verden over. De har derfor en egen zero waste-kolleksjon, laget nettopp av stoff og materialer som blir til overs etter de planlagte produktene er ferdige. Dette for å resirkulere og gjenbruke tekstilene, og dermed føre til null avfall. Kolleksjonen består av alt fra små vesker og tote bags, quiltede tepper og pledd. Fortjenesten fra vår zero waste-kolleksjonen blir donert til en lokal skole i Agra, India for vanskeligstilte barn som heter TEARS.


Aiayu Domus

Aiayu har lansert Aiayu Domus – et unikt utvalg av deres interiørvarer. Domus betyr hjem på latin. Kolleksjonen består av bærekraftige gjenstander som er designet for stemningene og øyeblikkene som gjør et hjem.

De kreative hodene bak AIAYU er Maria Hoegh Heilmann, Maria Glaesel og deres team i København.

Se hele Aiayu Domus her og Aiayu Wear her
eller kom innom oss på Stabekk!


SHOP HERVelkommen innom vår klesavdeling på Bolina på Stabekk i dag, eller kjøp våre nyheter på nett. Vi hjelper deg mer enn gjerne til å sette sammen favorittantrekket, enten til hverdag, jobb eller fest.

Følg gjerne vår egen klesprofil på instagram @bolinawear for oppdateringer om nyheter, stylingtips og mye mer!

Obtain an ID from https://my.nosto.com.
1

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.