home Meny close
Meny

Velg riktig lampe
til hjemmet

Lyskvalitet er mye viktigere nå enn før. Et rom trenger gjerne dobbelt så mye lys som man tror og det anbefales at hvert rom har 5-7 lyspunkter. Med riktig og nok lys skaper du et dynamisk rom hvor møblene dine kommer bedre frem.

Lyskvalitet er mye viktigere nå enn før. Et rom trenger gjerne dobbelt så mye lys som man tror og det anbefales at hvert rom har 5-7 lyspunkter. Med riktig og nok lys skaper du et dynamisk rom hvor møblene dine kommer bedre frem.

Hvert rom i hjemmet lyssettes på ulike måter etter behov – noen for atmosfære, andre for funksjonalitet og konsentrasjon.


Gulvlampen

En gulvlampe trenger ikke bare å være det tradisjonelle leselyset. Se gjerne på lampen som et eget møbel i rommet når du innreder. Velg en variant som gir lys til hele rommet – veldig fint i stuen om du ikke har annen takbelysning. For en bedre romopplevelse, vil det være gunstig med lys i hjørnene, for å gi en følelse av et firkantet og ikke ovalt rom.

Velger du en spot kan du vende lyset dit du selv ønsker. Hva med stålampen fra Sofisticatio-kolleksjonen til Serax? Denne lampen henter inspirasjon fra brutalisme og rå materialer, med en raffinert edge. Bruken av stål sammen med en mørk look, gir et tøft og minimalistisk uttrykk, som gjør at du kan belyse ditt favorittmøbel på en effektfull måte.


Vegglampen

En vegglampe kan passe i en trapp, over kjøkkenbenken, på hver side av sengen eller i en gang. Velger du en vegglampe med en lang arm, passer den perfekt over sofaen som leselys, eller over en bred kjøkkenbenk. Tenk over hvordan lampen lyser: enten utover i rommet, opp i taket eller ned som en spot. Vegglampen skaper lys og atmosfære, og gjør at rommet virker større.

Velg gjerne en dekorpære om lyspæren synes.


Bordlampen

Bordlampen fungerer som et dekorelement og passer inn i alle hjemmets rom. En tidløs og minimalistisk lampe finner du i Menu sin lampe designet av Jonas Wagell. Den ovale kuppelen bidrar til et mykt lys som passer like godt på et bord, som i en bokhylle eller en vinduskarm. JWDA-lampen har vært en Bolina-favoritt i mange år!


Taklampen

En pendel kan variere i både bruksområde og blikkfang, med store variasjoner i både utseende og lyseffekt. Har du et ønske om en lampe som skal konsentrere seg nedover, eller kanskje to ved siden av hverandre, kan det fungere perfekt over et spisebord. Bruk gjerne en taklampe med skjerm hvis du ønsker at lyset går ut i hele rommet, men pass på at du ikke blir blendet. En takpendel kan passe fint over sofabordet, i et hjørne, på soverommet eller i en trappeoppgang som et dekorasjonselement.

Har du stue med åpen kjøkkenløsning og lite belysning ellers og ønsker belysning over kjøkkenbordet kan det være lurt å velge en lampe som gir mer lys utover rommet. Som tidligere nevnt så er det viktig at lyset ikke blender de som sitter rundt spisebordet, samme gjelder med taklamper over kjøkkenbenken. Pass også på at lampen ikke henger for lavt, at du enten stanger i den mens du lager mat eller at den tar utsikt mot personen overfor deg.

La riktig takbelysning skape en hyggelig atmosfære, men pass på at lampen ikke blir et forstyrrende element. Husk at en unik pendellampe kan være flott kombinert med takspotter langs vegg. Ønsker du unike takspotter, sjekk ut nyheten fra Serax her


Pærer

Vi har flere typer tilbehør, både pærer og skjermer. Husk når du skal velge pære om lampen du skal bruke kan ha dimbar pære eller ikke. De nye pærene fra Nortronic fungerer derimot til alle lamper selvom de ikke kan dimmes – sjekk de ut her. Pæren dimmes fra 100% til 60% til 20% ved at man skrur lampen av og på innen 30 sekunder.

1

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.