home Meny close
Meny

Scones med rosmarin og syltetøy

Lag hjemmelagde scones med smak av rosmarin og server med syltetøy av rabarbra, vanilje og rose. Oppskriften har vi lånt av Falcon og den er laget av Jess Davis, som er kjent for sine deilige hjemmelagde godbiter.

Oppskrift: @jam_jar_jess
Foto: @melonmade
Sted: @uniquehomestays

For å lage 10-12 scones trenger du:

350 gram selvhevdende mel
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
100g kaldt smør i terninger
75g rørsukker
175 ml melk
Saften fra en halv sitron
2 eggeplommer til glasur
1 kvist Rosmarin, hakket

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland mel, salt og bakepulver i en stor miksebolle. Tilsett det kalde smøret og kna det inn i melet til det ligner fine brødsmuler. Rør deretter inn sukkeret.

Varm melken i en liten kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett fersk sitronsaft. Varmen på melken og den sure saften vil tykne opp konsistensen på blandingen til en tynn yoghurt.

Tilsett melkeblandingen i skålen med melblandingen, og rør sammen til en deig. Legg deigen på en melet overflate og kjevle den ut til den er 1 cm tykk. Del opp deigen i 10-12 leiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Pensle toppen av hver scone med eggeplomme-blandingen. Dryss tilslutt litt rosmarin over.

Stek scones i 10-15 minutter, til de er gyllenbrune. Server med hjemmelaget syltetøy.

Til syltetøyet trenger du:

250 g grovhakket rabarbra
250 g jordbær uten kjerne
1 vaniljestang
1 ss rose vann
500 g syltesukker

Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke i 10-15 minutter til sukkeret løser seg opp og frukten faller sammen. Du skal fortsatt ha igjen litt tekstur fra rabarbraen. Fjern kasserollen fra varmen og hell syltetøyet over i en krukke.


 

Velkommen innom Bolina og Stasjonen på Stabekk i dag, eller kjøp våre nyheter på nett. Vi hjelper deg mer enn gjerne med interiør, møbler og belysning til ditt hjem.

Følg gjerne vår egen profil på Instagram @bolinabolina for oppdateringer om nyheter, innredningstips og mye mer!

1

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.