home Meny close
Meny

Sitron- og ingefærkake

Caroline fra C Soaps har mange spennende matoppskrifter og vi liker spesielt godt kaken med smak av sitron og ingefær. Kaken kan toppes med blomster, markjordbær, sitronskall eller noe annet spiselig du liker.

Dette trenger du

240 g romtemperert smør
150 g sukker
1 ts malt vanilje eller vaniljestang (vaniljesukker er laget av papirmasse så unngå det, du)
2 ts bakepulver
225 g hvetemel
4 romtempererte store økologiske egg (Visste du at høner er sosiale dyr med språk? Kjøp derfor egg fra dyr som har hatt det ålreit)Saften av en sitron
Revet skall av en sitron (Bruk økologisk så du unngår sprøytemidler)


Melisglasur

1 ss lake fra kandiserte ingefær (fåes i gode matbutikker fra merket Opies)
ca. 150 g melis

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha bakepapir i en brødform på 2 liter.

Ha smør og sukker i en miksmasterbolle og visp det hvitt og luftig. Det tar 3-5 minutter. Sikt vaniljesukker, bakepulver og hvetemel sammen i en bolle, eller visp det sammen med en visp. Når smør og sukkerblandingen er ferdig, tilsetter du sitronen, melet og eggene vekselvis og kjører mikseren rundt akkurat til det er blandet.

Ha røren over i formen og bruk en slikkepott til å glatte ut slik at du får en jevn overflate. Bak kaken på nederste rille i 45-50 minutter, til kaken er gyllen på toppen.

Når kaken er helt avkjølt kan du ha på melisglasuren. Rør sammen ingefærlaken og melisen til du får en glatt og fin glasur. Juster melismengden etter hvor mye væske du har. Fordel glasuren over kaken.

Så til det aller beste; pynten: rosenblader, markjordbær, sitronskall, eller noe annet spiselig du liker. Selv finhakker jeg litt syltet ingefær fra glasset og drysser over, sterkt og søtt og helt perfekt.


 

Velkommen innom Bolina og Stasjonen på Stabekk i dag, eller kjøp våre nyheter på nett. Vi hjelper deg mer enn gjerne med interiør, møbler og belysning til ditt hjem.

Følg gjerne vår egen profil på Instagram @bolinabolina for oppdateringer om nyheter, innredningstips og mye mer!

1

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.