home Meny close
menu Meny

Den Spanske Stolen
60-års Special Edition
1958-2018

Den spanske stolen fyller 60 år i år og det feires med en jubileumsutgave!

Kompromissløst
håndverk

The Spanish Chair ble designet av Børge Mogensen i 1958 og har siden den gang blitt produsert av Fredericia. Det kompromissløse håndverket og materialvalget har gjort stolen til det ettertraktede designikonet den er. Stolen står seg i pris, også i annenhåndsverdi.

Nye drakt
til anledningen

Nå som The Spanish Chair fyller 60 år lanseres det en jubileumsutgave i massiv eik kombinert med elegant, olivengrønt sadellær. Fargene og materialene er nøye utvalgt for å hedre Børge Mogensens arbeid. I mesterens arkiver fant Fredericia denne diskré og naturlige fargetonen, som var en av Mogensens mest verdsatte farger og en av datidens mest dominerende interiørfarger.

Et samleobjekt?

For første gang er den spanske stolen nå tilgjengelig i denne moderne 50-tallsfargen for å markere 60 år med feilfritt håndverk og nyskapende design. Fredericia spår at jubileumsutgaven kan bli et samleobjekt som kan øke verdi, ettersom stolen kun blir produsert i et begrenset tidsrom.

Limited Edition

Den spanske stolens 60-års jubileumsutgave er tilgjengelig fra 19. september, nøyaktig den datoen stolen opprinnelig ble presentert for verden i 1958 som en del av den årlige utstillingen avholdt av Københavns Snedkerlaug. Jubileumsutgaven er kun tilgjengelig fra 19. september – 31. desember 2018.

PRISER OG MÅL

Veil. pris: NOK 38 798,-

B/D/H/SH (cm): 82,5 / 60 / 67 / 33

Vekt (kg): 12

MATERIALER

Ramme: Massiv eik, såpebehandlet

Trekk: Sadellær / 100% vegetabilsk garvet / mid-century modern olivengrøn

 


 

Følg oss gjerne på Instagram @bolinabolina for å holde deg oppdatert på nyheter, stylingtips og mye mer!

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.