Anniken Askeland

Mar 31, 2022Nina Jenssen

Anniken Askeland er en dyktig illustratør med en magisk og uttrykksfull strek. Hun tegner og tryller frem de mest fantastiske motiver av både mennesker og dyr. Når Anniken ikke befinner seg foran tegneboka, er hun å se på gulvet i Bolina-butikken.

Anniken har alltid vært interessert i det å skape og forteller at fargestiftene har fulgt henne siden hun var liten jente. Hun inspireres av musikk, film og det å reise - spesielt til favorittbyen, New York. Og ikke minst av mennesker, rare og morsomme dyr, og familien - med sønnen Pelle og mannen Kim.

På videregående gikk Anniken tegning, form og farge - og havnet raskt innenfor det kreative ved videre utdanning. Hun er også utdannet klesdesigner fra moteskolen ESMOD, men etter noen år i klesbransjen følte hun et kall om å gjøre det som står hjertet nærmest: å tegne og male.

Siden 2012 har Anniken tegnet og tatt på seg oppdrag. Hun gikk i lære hos den norske billedkunstneren, Per Morten Karlsen, og jobbet som assistent for den anerkjente tatovøren, Jimmy Duvall, som begge har hatt innflytelse på Annikens kunstneriske uttrykk. På Asker bibliotek holder hun tegnekurs for barn fra 8-12 år, noe hun har gjort siden 2013.

Annikens kunstneriske ferdigheter er mange. Hun lager både digitale print, tegner, maler og blander gjerne ulike teknikker som pasteller, akvarell og blekk. Sistnevnte er favoritten på papir! Hun skaper intrikate, realistiske og detaljrike kunstverk med både sjarm, sjel og humor.

I tillegg til å lage egne plakater, print og kort, har Anniken også illustrert bok; Superwoman av Ole Haslestad, designet scenedekor for Erik og Kriss, tegnet forskjellige platecovere for bandet Løchstøer, illustrert for tv-programmene Berserk - i pionerenes farvann og Kulinariske fluefiskere på Matkanalen, samt for klesmerket Ella&Il.

Ønsker du et blikkfang på veggen, anbefaler vi å ta en titt på vårens kolleksjon med digitale print. Alle plakatene er nummererte og signerte.

«De nye printene jeg har hos Bolina er laget digitalt, med et tegneprogram som heter ProCreate. Jeg er relativt fersk i den digitale kunstverdenen, og gleder meg til å utforske alle mulighetene videre. Det finnes uendelige med teksturer og pensler!»

Følg Anniken på Instagram eller besøk hennes nettside her

KJØP PRINT FRA ANNIKEN HER