Om Bolina

Velkommen til Bolina – en av de få gjenværende familiebedriftene

I 1950 åpnet far og sønn Borge jernvarehandel i et hjørnelokale på nedre Stabekk. Det var gode tider, kjolene flagret, hattene satt løst, og jernbanen stoppet rett utenfor den prominente forretningen. Det var et perfekt sted å drive butikk.

På slutten av 80-tallet ble jernvarehandelen forvandlet til en interiørbutikk. Verktøy og skruer ble byttet ut med myke tekstiler, fargerike gardiner og gaveartikler som passet enhver anledning. I tillegg til interiørvarer førte de også, kuriøst nok, reseptfrie apotekervarer. Den koselige «apothecary»-stemningen kom frem i hyller og skap, og hjørnelokalet blomstret.

Hanne drev den revolusjonerte butikken sammen med foreldrene sine, mens Cathrine studerte Fine Art i San Francisco. I dag er det de to søstrene som sammen skaper et av Norges flotteste livsstils universer, som de driver med hjerte og sjel. Konseptet de startet sammen feirer i 2021 hele 35 år.

Bolina består i dag av to butikker (som ligger et steinkast fra hverandre) – Bolina og Stasjonen. De deler fokuset på god service og kvalitet, men er spesialisert i to litt ulike retninger. De ligger begge i sjarmerende, historiske bygg, og byr på en herlig og avslappet atmosfære.

Bolina er en familiedrevet butikk som har hatt samme lokaler på Stabekk i 70 år.

I Bolinas butikker inviterer vi deg til å hente inspirasjon og la deg forføre av vakre ting. Våre kyndige medarbeidere står alltid klare til å hjelpe deg på ferden mot en ny skatt. Vi er lidenskapelig opptatt av å se akkurat deg og dine behov, og bidra til å finne den perfekte jeansen, skoene som fullfører fest-antrekket, eller rett og slett være med på å re-vampe hele stuen din. Er det noe vi kan er det å skape atmosfære og estetikk, både i antrekk og hjem.

«Det viktigste for å drive en god og inspirerende butikk er å ha de riktige menneskene på gulvet, som kjenner produktene, har masse kunnskap og brenner for jobben sin. Kunnskap er alltid nøkkelen.»
- Hanne 

I klesavdelingen fører vi de råeste merkene som er på markedet, disse henter vi fra Paris, New York, København og mange andre steder. Målet er å kunne by på noe litt annerledes enn det du ser overalt. Håndlaget skinn, myk silke og rå denim står sammen med verdens mykeste strikk og nydelige smykker i alle prisklasser.

«Det er noe med varmen man kjenner når man kommer inn i butikken og blir møtt av ansatte som er på tilbudssiden. Man får hjelp i prøverommet, går ut med en pose i hånden og føler seg så bra! Vel hjemme åpner jeg posen og pakker ut det jeg har handlet - det dufter Bolina. Jeg får den gode følelsen hver gang jeg tar på meg plagget. Det er det som gjør Bolina så spesielt. De har skapt noe helt eget – et univers.»
- En av våre magiske kunder

Vi er så uendelig heldige at vi har mange faste besøkende, som er som en del av familien. Mennesker vi har blitt kjent med og tenker på når vi kjøper inn. I tillegg har vi en stor following – det er mange som kjenner til oss. Dette gjør at vi har masse besøk fra fjern og nær, og stor trafikk på nett. Det å ligge regelrett  togstasjonen er fantastisk for at de som vil besøke oss på veldig enkelt vis kan ta seg lynraskt frem fra veldig mange steder.

Bolina er stedet interiørstylistene henvender seg for å få nye ideer og hente inspirasjon.

Butikken er under kontinuerlig forvandling, og skal fungere som en oase av stiler og vakre ting som du selv kan navigere og nyte som du ønsker. Kanskje kan vi utfordre dine vanlige mønster med noe litt uventet og spenstig, eller bare by på den lune gjenstanden som setter prikken over i’en i ditt nedtonede og elegante hjem. Vi på Bolina elsker kontraster og liker å sette sammen nytt og gammelt, dyrt og rimelig, basevarer og unika, vintage og design. Enten du er maksimalist eller minimalist er vårt mål at du skal finne akkurat det du er på jakt etter, eller kanskje ikke visste at du lengtet etter, her hos oss.

«Bolina skal være en unik og ujålete butikk, som er ment for alle. Her kan du finne et lys til under 50-lappen eller en sofa til 50 000.»
- Cathrine

"Drømmen er å bli inspirert hver dag, og å inspirere hver dag. Vi gir oss aldri."

Hanne og Cathrine

Bilde fra Stabekk Stasjon
Familien Borge startet Bolina i 1986
Se hvordan Bolina så ut før i tiden

Bolina er en familiedrevet butikk som har hatt samme lokaler på Stabekk i 70 år.