Personvern

Denne personvernserklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på bolina.no og i forbindelse med kjøp og henvendelser i vår fysiske butikk. Vi har samlet sammen informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til, og hvilke rettigheter du har i forhold til personvern.

Bolina AS, org. nummer: 916 171 919, er ansvarlig for behandlingen og oppbevaring av persondata fra våre kunder.

Sist oppdatert 31.10.2022

1. Generelt

My Bolina er et lojalitetsprogram for kunder av Bolina AS (Bolina). Man må registrere seg som medlem for å bli en del av My Bolina. Medlemskap i My Bolina er helt uforpliktende og kostnadsfritt og er åpent for alle privatpersoner over 15 år. Medlemskap er personlig og kan ikke overdras.

Medlemmer av My Bolina mottar informasjon om nyheter, kampanjer og tilbud fra Bolina AS. 

2. Samtykke

Ved å melde deg inn i My Bolina samtykker du til å motta e-post og SMS fra Bolina. Du kan når som helst melde deg av den enkelte kanal, og dette vil framkomme tydelig på alle SMS og e-post du mottar fra oss. Selv om du trekker tilbake ditt samtykke kan du fortsatt motta informasjon som er av betydning for medlems forholdet så lenge du er medlem. Det kan f.eks. gjelde endringer i vilkår.

Ved å registrere kjøpene dine i My Bolina samtykker du også til at Bolina kan benytte informasjon om dine handlevaner til å gi deg mer relevante tilbud. Bolina vil under ingen omstendighet dele denne informasjonen med andre aktører, med unntak av underleverandører, og du kan når som helst be om å få innsyn i hvilken informasjon vi har registrert om deg ved å kontakte oss på kundeservice@bolina.no.

3. Medlemsnummer

Mobilnummer anvendes primært som medlemsnummer. Medlemskapet er personlig og kan ikke overdras til andre. Du er som medlem selv ansvarlig for å sikre at opplysninger som for eksempel telefonnummer og epostadresse til enhver tid er korrekt.

4. Vilkårenes varighet 

Vilkårene gjelder fra 31. oktober 2022 og erstatter alle ev. tidligere vilkår for medlemskap i Bolina. Som medlem kan du si opp avtalen med umiddelbar virkning, du vil innen 30 dager motta en bekreftelse på at alle opplysninger om deg er slettet. Oppsigelse av avtalen gjøres ved å kontakte Bolina iht. kontaktinformasjonen under. Bolina forbeholder seg retten til, uten varsel, å endre vilkårene for My Bolina. Endringer vil bli kommunisert på bolina.no. Et medlem vil også kunne motta opplysninger om endringer ved å henvende seg til Bolina. Bolina forbeholder seg retten til, med 30 dagers varsel, å avvikle eller erstatte My Bolina. Dersom My Bolina må avvikles grunnet et lands lovgivning, en domsavgjørelse eller grunnet forbud gitt av myndigheter, kan My Bolina uten forvarsel opphøre med umiddelbar virkning. Bolina kan si opp avtalen med deg med umiddelbar virkning dersom du har oppgitt feilaktige opplysninger eller har brutt dine forpliktelser i henhold til disse vilkårene.

5. Force Majeure

Dersom det oppstår en situasjon som gjør det umulig for Bolina å oppfylle sine forpliktelser i tråd med disse vilkårene, og som etter vanlige kjøpsrettslige regler regnes som Force Majeure, opphører den rammede parts forpliktelser så lenge den ekstraordinære situasjonen vedvarer. Som Force Majeure regnes eksempelvis lovendring, arbeidskonflikt, streik, lockout eller andre omstendigheter som partene ikke rår over, slik som krig, opprør, brann, eksplosjon eller inngrep fra offentlige myndigheter. 

6. Tvister og lovvalg

Ved evt. tvister vedrørende tolkning av betingelser og medlemsvilkår for kundeklubben, gjelder norsk rett og rett verneting er Oslo tingrett, med mindre annet følger av ufravikelig lovgivning. 

6. Kontakt 

Bolina AS

My Bolina - Lojalitetsprogram

Gamle Drammensvei 38 

1369 Stabekk 

E-post: kundeservice@bolina.no

Dersom du har opprettet en kundekonto i vår nettbutikk, kan du når som helst logge deg inn med ditt brukernavn og passord, og oppdatere/endre din informasjon. Du kan også se historikk og fakturaer tilhørende dine ordrer.

Ved opprettelse av kundekonto får du muligheten til å krysse av for å motta vårt nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av utsendelsen av nyhetsbrevet, enten via din kundekonto eller ved å klikke på linken nederst i vårt nyhetsbrev.

Hvilke personopplysninger behandler vi:
- Navn
- Telefonnummer
- E-post
- Kortinformasjon
- Leveringsadresse
- Ordrehistorikk

Registreringen av disse opplysningene er en forutsetning for at et kjøp skal kunne gjennomføres i nettbutikken. Du kan likevel gjennomføre et kjøp som gjest, uten å opprette noen kundekonto.

Bolina AS selger ikke våre kunders personopplysninger til en tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke denne informasjonen med tredjepart. Utenforstående kan kun få tilsyn i denne informasjonen dersom de skal gjennomføre bestemte tjenester for oss. Hvis dette skulle skje vil det inngås strenge avtaler for å beskytte informasjonssikkerheten. Vi vil også alltid bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå. Bolina AS er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene som beskrevet ovenfor.

Hva bruker Bolina dine personopplysninger til?

  • Oppfyllelse av plikter knyttet til salg: Yte best mulig kundeservice, levering av ordre, samt oppfyllelse av våre plikter eller gjeldende regelverk.
  • Etablering og administrasjon av kundekonto: Administrere dine kontaktopplysninger, og eventuelt samtykke til mottak av vårt nyhetsbrev (kun via bruker i nettbutikk).
  • Via kundeservice: Innhenting av nødvendig informasjon for å kunne hjelpe deg med den konkrete henvendelsen.
  • Markedsføring: Utsendelse av nyhetsbrev ved samtykke, rettede annonser i sosiale medier, samt displayannonser i ulike nettverk.
  • Reklamasjoner: Vi trenger dine kontaktopplysninger for å kunne registrere reklamasjonen, gjennomføre retur, reparasjon eller omlevering.
  • For å videreutvikle våre tjenester: Gjennom analyse av ditt kjøp og brukeratferd på bolina.no, vil vi kunne ta ut relevant statistikk for å kunne videreutvikle våre tjenester på en god og forsvarlig måte.

Som de fleste andre nettsteder bruker vi cookies for å kunne analysere og ta ut statistikk, slik at vi kontinuerlig kan forbedre brukeropplevelsen av nettsidene våre. En informasjonskapsel, eller cookie, er en liten tekstfil som lagres i nettleserens minne. Den er ikke skadelig og kan ikke inneholde virus eller programmer. Disse brukes kun til å ivareta brukervalg du gjør på siden. Et eksempel er lagring av handlekurven din, slik at vi kan analysere hvordan du bruker sidene våre. Deretter bruker vi denne informasjonen videre for å forbedre og optimalisere våre tjenester. Enkelte av disse opplysningene kan sees på som personopplysninger på innsamlingstidspunktet, slik som din IP-adresse.

Dine rettigheter:

  • Trekke samtykke om mottakelse av nyhetsbrev tilbake. Dette kan gjøres på din kundekonto, ved å klikke nederst i vårt nyhetsbrev eller ved å kontakte kundeservice.
  • Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert om deg. Dersom du ønsker dette kontakt da vår kundeservice på e-post (kundeservice@bolina.no).
  • Be om retting eller sletting av opplysninger.
  • Klage til tilsynsmyndigheten. Dersom du er uenig i måten vi behandler dine personopplysninger på, kan du sende en klage til Datatilsynet.

Kundeservice
Zendesk: Zendesk er vår kundeservice-plattform hvor vi kommuniserer med kunden før, under og etter et kjøp i nettbutikken via kundeservice@bolina.no. Zendesk er koblet til nettbutikk-plattformen, Shopify, slik at vi enkelt skal kunne hente opp nødvendig informasjon for å yte best mulig service.

Analyse
Google Analytics: Google Analytics benytter vi for å kunne analysere relevant data, for å eksempelvis finne ut av hvordan kundene våre fant nettbutikken, hvor ofte besøker deg nettbutikken og hvilke kanaler har vi mest trafikk fra.

Hot Jar: Hot Jar er et analyseprogram som vi bruker med tanke på optimalisering av navigasjon, brukeropplevelse etc. Vi vil da trekke ut informasjon om hvordan sidene våre blir benyttet gjennom hele kjøpsprosessen.

Markedføring
Google Dynamic Remarketing: Vi bruker Google Dynamic Remarketing for å vise deg relevant markedsføring utenfor bolina.no.

Facebook og Instagram: Facebook og Instagram er våre største markedsføringskanaler. Vi bruker Facebook for å kunne tilspisse og rette våre Facebook-innlegg til den mest relevante målgruppen ved hjelp av personlig informasjon som våre kunder har gitt til Bolina AS.