Hot spots in Paris

Foruten Eiffeltårnet er det mye spennende å se i Paris. En rusletur rundt i byen er en fantastisk måte å bli kjent og oppdage steder og skjulte perler som Paris har å by på. Vi har samlet våre beste tips til hot spots som er verdt en visitt i den franske hovedstaden. 

Explore

Vi bor alltid i Le Marais, et sted som minner om Løkka, og som byr på inspirasjon, fantastiske steder, inspirerende gallerier og imponerende byggverk med iøynefallende arkitektur. Med gåavstand til mange gode restauranter, er dette en by du kan bruke flere timer i. Husk gode sko for lange dager med mye vandring.


Botanisk hage, eller Jardin des Plantes, huser fantastiske planter, trær og blomster. Skulle ønske vi kunne tatt med noe hjem til Bolina. 


St. Germain er et nabolag midt i sentrum av Paris med kul arkitektur, eksklusive butikker og gallerier med kunst. Her møttes forfattere, skulptører og musikere før i tiden på jakt etter inspirasjon, gode samtaler og en matbit.


Bydelen Montmartre ligger i den nordlige delen av Paris og byr på smale gater og sjarmerende små bygg. Spis på en av de mange kaféene langs fortauene, eller besøk den kjente romersk-katolske kirken, Sacre-Coeur.


Det berømte Pompidou-senteret er verdt et besøk. Her finner du alt innen kunst og kultur med spennende utstillinger, skulpturer og biblioteker.

Stay

Hotel Fabric er hotellet vi har bodd på de siste årene. Hotellet ligger i gaten Rue de la Folie-Méricourt og navnet har røtter tilbake til tiden hvor bygget ble brukt som en tekstilfabrikk. Dette preger også interiøret og alle rom er dekorert med vakre tekstiler.


Hotel Henriette Rive Gauche er et koselig lite hotell i en rolig brosteinsgate. Med sine 32 individuelt designede rom, byr denne hotellet på en unik opplevelse.


Hotel Costes er et 5-stjerners luksushotell med litt dyrere priser. Hotellet er kjent for sin helt unike stil med koselig eleganse og herlig komfort. Om du ikke overnatter, kan du nyte middag i gourmetrestauranten.

Shop

Rue Saint-Honoré er en 2km lang gate som er hjemstedet for museer, restauranter, hoteller og ikke minst - mange luksusbutikker. Vince sitt showroom ligger like ved, så om vi har tid etter innkjøp der tar vi gjerne turen innom.


Interiørbutikken Merci er vår største inspirasjonskilde til hvordan Bolina er i dag. Merci er mer enn en butikk og er kjent for sin unike atmosfære. Dette er både et sted for å spise, men også et sted for å fordype seg i et kuratert utvalg av klær og interiør. Absolutt en hot spot du bør legge inn på reiseplanen!


Yvon Lambert er en bokhandel du bare må dra innom!


Kith - en helt rå butikk med fashion og bøker , veldig trendy og en kul atmosfære.


Bon Ton er fargerik barnebutikk med alt til de kidsa. Her finner du klær, sko, leker og interiør sammen med små prøverom og lekeplasser.


Le Bon Marche er et shoppingsenter med interiør utenom det vanlige. Originale kreasjoner, vakre gjenstander og kreative installasjoner gjør et spennende varehus. Senteret var faktisk det første varehuset i verden og åpnet allerede i 1852.


Le Labo er butikken med våre favorittparfymer! Her finner du et rikt utvalg av velværeprodukter.


Vi plukker alltid med oss oster, fersk pasta og masse annet godt på matmarkedet i Le Marais. Marché des Enfants Rouges finner du på Rue de Bretagne.


La Trésorerie er en spennende kjøkkenbutikk med skatter til ditt daglige liv.

Eat 

Café de Flore ligger i St. Germain. Her kan du nyte kaffe, lunsj eller middag. En hotspot for intellektuelle parisere!


Le 404 serverer marokkansk mat i et av de eldste private husene i Paris som stammer fra 1500-tallet. Med sitt unike interiør og autentiske atmosfære, er dette en restaurant vi stadig vender tilbake til.


Derriere er noe helt for seg selv. Tar du turen hit er det som å komme hjem til bestemor som har bevart interiøret som var trendy for 90 år siden.


Ogata besøkte vi for første gang i år og hit skal vi garantert tilbake – om vi får bord. For her bør du booke i god tid! Ogata tilbyr det beste av japansk mat og design, under ett parisisk tak. Ogata finner sted i Le Marais og over 3. etasjer finner du blant annet en tesalong, en restaurant, et konditori, en bar og et kunstgalleri.


Smaken av Provence! Hos Chez Janou serveres provencalsk mat med en klassisk meny full av nostalgi. Typisk fransk bistro med topp stemning og deilig mat!


Wild & The Moon er et absolutt must når vi tar turen til Paris. Her finner du et deilig utvalg av kaldpressede juicer, smoothies, salater, supper og snacks laget av naturlige ingredienser. Wild & The Moon sine oppskrifter er inspirert av de ulike årstidene, og kombinerer smaker og ingredienser fra reiser de selv har vært på. 


Det er også verdt å sjekke ut Bambou, El Buly, Ellsworth, Le Grand Bain, Clown Bar, Déviant, Restaurant Au Passage, Shouk, Desi Road, Le Camodo og Chez Omar.