
Lotta har tryllet sammen denne smakfulle burgeren er et perfekt alternativ for både kjøttelskere og plantebaserte entusiaster. Her får du mørt og smakfullt «pulled» sopp i en sticky, røykfylt BBQ-saus, toppet med frisk og kremet coleslaw – alt servert i sprøstekte burgerbrød med en side av gyldne, sprø potetbåter. En rett som både metter og imponerer, enten det er helgekos eller hverdagsluksus.
Dette trenger du (1 porsjon):
Til pulled sopp:
- 125 g østerssopp
- 1 ts maisstivelse
- 1/2 ss olivenolje
- 1 ss ketchup
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ts Worchestershiresaus
- 1/2 ts røkt paprika
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1 ts brunt sukker
- 1/2 ts dijonsennep
Potetbåter:
- 125 g potetbåter
- 1 ss olivenolje
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts maisstivelse
- Salt og pepper
Til servering:
- Hamburgerbrød
- 1 ss vegansk majones
- Ost
- Blandet coleslaw
Slik gjør du:
1) Start med å dele poteter i båter. Legg de i en bolle med kaldt vann.
2) Riv soppen i strimler og stek i en tørr panne. Når soppen faller sammen og er gjennomstekt, tar du den til side og blander inn maisenna. Stek så soppen noen minutter til med litt olje, så soppen blir crispy.
3) Bland din egen coleslaw ved å blande råkostsalat med vegansk majones, limesaft, dijonsennep, salt og pepper. Bland godt og tilsett eddik.
4) Ta potetbåtene ut av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Legg dem i en bolle med olivenolje, hvitløkpulver, maisenna, salt og pepper. Bland godt og fordel utover en stekebrett kledd med bakepapir. Stek på 200 grader i ovnen i 30-45 min, avhengig av størrelsen på potetene.
5) Del hamburgerbrødene i to og smør med majones på begge sider. Stek så i panne til de er lett gylne.
6) I pannen med soppen tilsetter du ketchup, worchestershiresaus, røkt paprika, hvitløkspulver, brunt sukker og dijonsennep. Bland godt og stek videre.
7) Samle soppblandingen midt i pannen og topp med ønsket mengde ost. Hell litt vann i pannen og dekk med lokk, slik at osten smelter.
8) Monter burgeren med brød, majones, coleslaw og pulled sopp. Server med stekte potetbåter.
Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.