Lotta´s Risotto Alla Milanese

Lottas oppskrift på en smakfull middag der saftig biff kombineres med en kremet risotto med safran, hvitvin og parmesan. En enkel, men luksuriøs rett som passer perfekt til spesielle anledninger.

Dette trenger du (3-4 porsjoner)


Risotto:

  • 7,5 dl kyllingkraft
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3,5 dl arborio-ris
  • 1,5 dl hvitvin
  • En klype safran
  • 1 1/2 ss usaltet smør
  • 40 g parmesan
  • Salt og pepper

Biff:

  • 150 g biff
  • 1 1/2 ss smør
  • 2 kvister rosmarin
  • Salt og pepper

Slik gjør du:


1) Kok kyllingkraft i en gryte.


2) Finhakk løk og hvitløk som du blanker i en panne. Tilsett risen og hvitvinen. Bland godt og rør om mens du steker videre. Tilsett en klype safren.


3) Bruk en stor skje til å tilsette kyllingkraften i risottoen. Ta litt og litt omgangen, og la det koke til kraften er nesten borte før du tilsetter mer. Ha kraften simrende på siden, den trenger ikke koke. 


4) Tilsett smør og revet parmesan inn i risottoblandingen. Smak til med pepper og salt.


5) Krydre biffen med salt og pepper, før du bruner den i en panne.


6) Tilsett smør i pannen sammen med frisk rosmarin, før du steker videre.


7) Del biffen i skiver og server på en seng av risotto. Topp med litt safran.

Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.