
Denne retten kombinerer mørt, smørstekt biffkjøtt med en rustikk søtpotetmos og en frisk, syrlig chimichurri med urter, hvitløk og chili. En balansert middag der kraftige smaker møter sødme og syre – perfekt når du vil imponere med enkle midler.
Dette trenger du:
- 150 g indrefilet
- 250 g søtpotet
- 3 ss smør
- Rosmarin
- Estragon, fersk
- Timian, fersk
- Hvitløk
- Olivenolje
- Riseddik
- Limesaft
- Chiliflak
- Salt og pepper
Slik gjør du:
1) Skrell søtpotet og del i mellomstore terninger. Kok dem møre.
2) Krydre biffen med salt og pepper, før du bruner den i en panne med litt olje.
3) Tilsett smør og et par kvister rosmarin i pannen og stek videre. Sett så kjøttet til side.
4) Hakk opp de friske urtene og hvitløk, som du blander i en skål med riseddik, salt, pepper, chiliflak og limesaft.
5) Når søtpoteten har kokt ferdig, tilsetter du smør, salt og pepper og blander til en rustikk mos.
6) Server biffen på en seng av søtpotetmos, toppet med hjemmelaget chimichurri.
Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.