O My Bag

Jan 10, 2024Nina Jenssen

Nederlandske O My Bag vil utgjøre en positiv forskjell i verden ved å koble produsenter i små samfunn sammen med det globale markedet. På denne måten skapes rettferdige jobbmuligheter og de vakreste vesker blir til.

O My Bag bruker førsteklasses skinn som er garvet helt uten bruk av skadelige kjemikalier og syntetiske stoffer. Skinn er et høykvalitetsmateriale som er veldig slitesterkt - og i motsetning til andre materialer - blir det bare vakrere og vakrere med tiden. Skinnet vil få en unik patina, som gir vesken personlighet og karakter.

Skinnet har vært gjennom en ren og sikker solingsprosess, som sørger for redusert karbonavtrykk og respekt for miljøet. Forskning viser at en betydelig del av miljøpåvirkningen av lær skjer i produksjonsprosessen. O My Bag er derfor nøye på å bruke vegetabilske tanniner i solingsprosessen, samt håndtere vann, avløpsvann, luftutslipp og energibruk på garveriene på en miljøvennlig og bærekraftig måte.

Å skape en positiv innvirkning i verden, er en av kjerneverdiene til O My Bag. Dette er forankret i alt de gjør og de velger kun å jobbe med produsenter som deler de samme verdiene og prinsippene.

Hver veske fra O My Bag blir skapt med kjærlighet i en trygg atmosfære i området Kolkata i India. Her får arbeiderne rettferdig lønn og tilbud om utdanning og opplæring. Ved å samarbeide med disse lokale og nøye utvalgte produsentene, bidrar O My Bag til å bekjempe globale problemer som fattigdom og oppmuntre til like arbeidsmuligheter for kvinner og minoriteter.

"Hold my bag, while I change the world."

- O My Bag

 
O My Bag donerer en del av sine inntekter til å støtte lokale prosjekter i India som fokuserer på å gi kvinner utdannelse og arbeid. Fra juli 2020 har disse donasjonene hjulpet hele 7480 liv!

 

I 2015 vant O My Bag prisen "Sustainable Leather Awards". Prisen gis til et initiativ eller en innovativ idé i den nederlanske skinnindustrien med en positiv effekt på mennesker, dyr og miljø i utviklingsland.

SHOP O MY BAG HER