Bolina lanserer sitt første møbel

Pressemelding oktober 2021

Bolina er et velkjent navn i interiørbransjen og har vokst til å bli et av Norges herligste livsstilsuniverser, som drives med hjerte og sjel. Bolina er en unik butikk som inviterer deg til å hente inspirasjon og la deg forføre av spennende objekter. Høsten 2021 feirer Bolina 35 år, og med det ønsket eierne, Hanne og Cathrine Borge, å utvikle et helt eget Bolina-møbel i samarbeid med den norske designeren, Leon Borge Montgomery.

«Dette er møbelet vi har savnet når vi har vært på innkjøp og messer. Det ideelle kaffebordet har ennå ikke vært å oppdage – før nå.»

- «Da vi landet konseptet om et kaffebord, gikk jeg i gang med min designprosess. Vi hadde ukentlige møter hvor jeg presenterte mine ideer og skisser for Bolina, som kom med tilbakemeldinger og innspill. Vi landet til slutt på noen estetiske valg som ble rammene for designet på kaffebordet med navn Bolina 35. Samarbeidet har blitt en form for co-design», sier Leon Borge Montgomery.

Bærekraft var en selvfølge for bordet, som er laget av høykvalitets eik i heltre. Skandinaviske designprinsipper møter inspirasjon fra det japanske universet, og resulterer i et tidløst bord som passer inn i alle hjem. Estetisk bærekraft er selve ryggmargen til bordets design. Bordet følger ingen trender, og skal kunne gå i arv gjennom generasjoner. Sammenføyingen på bordets to vinklede bein, gir en moderne og spennende detalj som kompletterer det tidløse designet.

Bordet er stilrent og enkelt, samtidig som det gjenspeiler Bolinas DNA uten å gå på kompromiss med Montgomerys designtanker. Bolina 35 har rene linjer som sammen med eik i ulike tykkelser, skaper harmoni og gir bordet et overordnet rolig uttrykk. Kaffebordet er svært solid og har en generøs størrelse med plass til det du måtte ønske. Dekorer med blomster, lys eller sett sammen et stilleben på bordet som blir rommets samlepunkt. Hyllen under er ideell til oppbevaring av bøker, elektronikk eller små kurver til å samle ting i.

Bolina og Montgomery ville holde både prosessen og produksjonen så kortreist som mulig. Bordet er produsert av dyktige og erfarne møbelsnekkere på Treverkstedet i Oslo, som ligger en liten kjøretur fra Bolina. Her produseres bordet gjennom en CNC-maskin, hvor alle deler og sammenføyinger blir nøyaktig frest ut. På denne måten blir det minimalt med svinn og man unngår unødvendig bruk av materiale.

Bordet er vedlikeholdsfritt, men likevel konstruert med omtanke for enkel reparasjon om det skulle få noen skader. Alle deler kan demonteres, pusses ned og lakkeres opp på nytt ved behov, eller om ny generasjon ønsker seg en ny finish.

Bordet lanseres den 28. oktober kl. 18 på Bolina og på bolina.no.

Produktinformasjon: Bolina 35
Materiale: Lakkert eik
Størrelse: L: 120cm | B: 60cm | H: 40 cm
Pris: 18 999,-
Foto: Bolina

Designer: Leon Borge Montgomery @leon_montgomery_
Selges hos: Bolina @bolinabolina
Produsert av: Treverkstedet @treverkstedet_as