Bolina 35 - det ideelle kaffebordet

Apr 25, 2022Nina Jenssen

Si hei til Bolina 35 - det ideelle kaffebordet til ditt hjem! Høsten 2021 feiret Bolina 35 år, og i den anledning utviklet vi et helt eget Bolina-møbel i samarbeid med den norske designeren, Leon Borge Montgomery. Bordet har fått en enorm oppmerksomhet og respons! Bolina 35 har flyttet inn i mange nye hjem til fornøyde eiere. Ikke nøl med å bestille om du vil sikre deg et unikt kaffebord.

"Dette er møbelet vi har savnet når vi har vært på innkjøp og messer. Det ideelle kaffebordet har ennå ikke vært å oppdage - før nå."

Produktinformasjon om kaffebordet Bolina 35
Mål: L: 120 cm | B: 60 cm | H: 40 cm
Materiale: Lakkert eik i heltre
Pris: 22 999,-

Da konseptet om et kaffebord var landet, startet Montgomery med sin designprosess. Gjennom ukentlige møter med Bolina, ble estetiske valg og rammene for designet spikret. Samarbeidet har blitt en form for co-design og har resultert i kaffebordet med navn Bolina 35.

Skissearbeidet startet for hånd, før Montgomery lagde modeller som viste bordets ulike egenskaper. Deretter ble håndskisser og modeller gjort digitale, før det konkrete designet ble bestemt.

Bærekraft var en selvfølge for bordet, som er laget av høykvalitets eik i heltre. Skandinaviske designprinsipper møter inspirasjon fra det japanske universet, og resulterer i et tidløst bord som passer inn i alle hjem. Estetisk bærekraft er selve ryggmargen til bordets design. Bordet følger ingen trender, og skal kunne gå i arv gjennom generasjoner. Sammenføyingen på bordets to vinklede bein, gir en moderne og spennende detalj som kompletterer det tidløse designet.

Bordet er stilrent og enkelt, samtidig som det gjenspeiler Bolinas DNA uten å gå på kompromiss med Montgomerys designtanker. Bolina 35 har rene linjer som sammen med eik i ulike tykkelser, skaper harmoni og gir bordet et overordnet rolig uttrykk. Kaffebordet er svært solid og har en generøs størrelse med plass til det du måtte ønske. Dekorer med blomster, lys eller sett sammen et stilleben på bordet, som blir rommets samlepunkt. Hyllen under er ideell til oppbevaring av bøker, elektronikk eller små kurver til å samle ting i.

Prosessen og produksjonen er holdt så kortreist som mulig. En liten kjøretur fra Bolina, finner du dyktige og erfarne møbelsnekkere på Treverkstedet i Oslo. Her har Bordet blitt produsert gjennom en CNC-maskin, hvor alle deler og sammenføyinger har blitt nøyaktig frest ut. På denne måten blir det minimalt med svinn, og man unngår unødvendig bruk av materiale.

Ettersom CNC-maskinen ikke kommer til i alle hjørner, er enkelt hjørner manuelt stemt ut med stemjern. Videre er bordet behandlet med 80-120 grit sandpapir og alle kanter er avrundet med "arkitekt kant". Bolina 35 er sprøytelakkert med et strøk kalkhvit mattlakk, før det igjen er pusset lett og lakkert med klar lakk til slutt.

Bordet monteres ved at hyllen har en "tapp" som tres igjennom bena og låses med en kile. I både beina og bordplaten er det frest inn spor for Clamex, som er en avtakbar sammenføyning. På denne måten er bordet konstruert med omtanke for enkel reparasjon om det skulle få noen skader. Alle deler kan demonteres, pusses ned og lakkeres opp på nytt ved behov, eller om ny generasjon ønsker seg en ny finish.

Bordet passer inn i ethvert interiør, enten du har møbler i mørke farger som Bolina-Cathrine, eller tekstiler i lysere toner som Bolina-Hanne.

KJØP BOLINABORDET HER