Color & Co

May 27, 2022Nina Jenssen

Myk opp hjemmet med rullegardiner laget av naturlig bambus i kjent skandinavisk stil. Gardinene er enkle å dekorere hjemmet med og skaper en lun og god stemning i ethvert rom. Ettersom de er mørkleggende, skjermer de også godt for innsyn og lys.

Rikke Kristina og Sofie er de to rå damene Bak Color & Co. Det hele begynte med en personlig misjon. De vokste opp i et hus med rullegardiner i bambus og ville gjenskape den samme magien i egne hjem. Siden de ikke klarte å finne slike gardiner på markedet startet de like gjerne sin egen bedrift, og Color & Co kom til verden i 2014.

«Vi husker kolde vinterdage med gardinerne rullet helt ned, og tændte stearinlys der stod foran dem, og vi husker hvordan solen skinnede ind imellem sprækkerne og gav et dejligt lysinfald. Altsammen noget der var med til at give os følelsen af at være i et dejligt hjem.»
- Rikke Kristina og Sofie (Color & Co)

Color & Co vil gjerne bidra til en mer miljøvennlig verden og ønsker å skape de beste forutsetninger for de kommende generasjonene. "Vi brenner for bærekraft og det kommer til uttrykk i våre produkter". 

Color & Co tilbyr produkter i en skandinavisk stil, som er lett å innrede boligen med. Produktene bidrar til et enkelt, men dekorativt og varmt uttrykk. Color & Co ønsker å bidra til en mer miljøvennlig verden og ønsker å skape de beste forutsetningene for de kommende generasjonene.

Produktene er fremstilt i bambus, jute og andre bærekraftige materialer. Gardinene kommer i forskjellige farger, varianter, størrelser og strukturer. Gardinene kan tilpasses både i bredden og i høyden - og bredden kan man tilpasse selv ved å bruke en saks eller fin sag. Gardinene fra Color & Co kan også bestilles på spesialmål.

Gardinens uttrykk og egenskaper

Gardinene er laget for innendørs bruk og kan henges opp i alle rom, selv i fuktige rom som bad og vaskerom. Det anbefales imidlertid å ikke henge gardiner på steder hvor de er i direkte kontakt med vann.

Gardinene dekker solen på ulikt vis og slipper gjennom noe sol, eller stenger ute. Gardinene dekker fra ca. 25-99 % avhengig av hvilken variant du velger å gå for.

Det anbefales å beholde en rull i bunnen av gardinen på minst 10 cm. Dette gir et visuelt vakkert uttrykk, som i tillegg holder gardinen stramt nede med litt tyngde i bunnen. Dette minimerer blafring i gardinen når vinduet er åpent.

Bambus er et fint og nett materiale, så gardinen får ikke en veldig stor rull når den er helt opprullet. På de største gardinene måler rullen maksimalt 10 cm i diameter i en lengde på 230 cm. På de minste gardinene med det fineste stoffet er rullens diameter maksimalt 5 cm.

Alle gardinene kan støvsuges, men husk å skru ned styrken og bruk en børste til støvsugerhodet. Bambusgardinene kan også tørkes av med en fuktig, utrullet klut.

Foto: @tiaborgsmith
Stylist: @carolinebahrenscheer for @colorco.dk

Ta riktige mål

For å få gardiner som passer ideelt til dine vinduer det viktig med riktige mål. Følge guiden under, slik at du får gardiner som er optimalt tilpasset ditt vindu.

Rullegardiner med snortrekk: Start med å måle bredden av vinduet øverst, i midten og nederst. Noter det misnte målet og trekk fra 2 cm fra denne målingen. Dette vil være det endelige målet for gardinens bredde. Mål deretter høyden ved å måle fra toppen av vinduet og ned til vinduskarmen. Hvis du vil at gardinen skal henge fritt, uten rull i bunnen, må du trekke fra 2 cm på høydemålingen.

Rullegardiner med kjedetrekk: Skal du montere rullegardiner med kjedetrekk kan disse monteres innvendig i vinduskarmen eller utvendig på karmen. 

Innvendig montering: Mål vinduets bredde på innsiden av karmene øverst, i midten og nederst. Noter det minste målet. Deretter måles høyden ved å måle fra toppen av vinduet til vinduskarmen. Angi disse målene når du spesialbestiller gardinen. Merk av stoffet vil være mindre enn totalmålet da det skal være luft på begge sider av gardinen ved vinduskarmen.

Utvendig montering: Om gardinen skal monteres utvendig starter du med å måle øverst i vinduet, deretter i midten og nederst. Noter det bredeste målet og legg til 10 cm. Dersom du har gerikter rundt vinduet, må du justere bredden tilsvarende slik at beslag og gardin henger oppå eller ved siden av den. Deretter måles høyden fra toppen av vinduet til vinduskarmen. 

Montering

Gardinene kan enkelt installeres selv. Det anbefales å være to personer om du har kjøpt ekstra store gardiner. Alle gardinene kan monteres både horistontalt på vegger så vel som vertikalt i tak og i toppen av vinduskarmen.

Montering av rullegardin med snortrekk: Rull gardinen ut til ønsket lengde og plasser plastringene på snrtrekket på toppen av låsen. På denne måten rulles ikke gardinen ut lenger enn ønsket.

Hold deretter rullegardinen opp til vinduskarmen og marker hvor krokene skal henge. Bor små hull og skru inn krokene før du henger opp gardinen. Monter snorholderen minst 150 cm fra gulvet.

Montering av rullegardin med kjedetrekk:
Velg om du skal montere beslagene på siden eller i toppen av vinduskarmen. Skru beslagene inn på ønsket sted og forsikre deg om at de henger rett. Sett gardinen inn i beslagene. Start alltid med å sette inn siden med den elastiske endepluggen først og deretter den andre siden etterpå. Legg endestykker for beslag på om nødvendig. Pass på at kjedetrekket henger minst 150 cm fra gulvet.

Ta turen innom Bolina for mer hjelp med solskjerming fra Color & Co, og se fargeprøver på de ulike bambustypene.

KJØP COLOR & CO HER