Folkestolen J39

Aug 29, 2022Nina Jenssen

Folkestolen - vår alles store favoritt! Designet av anerkjente Børge Mogensen tilbake i 1947, men like populær den dag i dag grunnet stolens allsidighet og enkle formspråk. Dansk design på sitt aller beste, utført i solid, tidløst og funksjonelt håndverk. Dette er varige møbler som kan gå i arv.

Folkestolen er laget i solid heltre med håndflettet sete i papirgarn. Det enkle uttrykket og materialbruken i stolen gjenspeiler Mogensens personlige søken etter et tidløst design. Med sin allsidighet og appell til ethvert miljø, har Folkestolen vært i kontinuerlig produksjon siden den ble introdusert i 1947. 

Mogensen var en av pionerene som skapte grunnlaget for dansk design. Folkestolen illustrerer Mogesnen sitt talent for funksjonsdrevne design med fokus på enkle, strukturelle former som fanger essensen av en idé. Hans livslange ambisjon var å skape holdbare og nyttige møbler, som ville berike folks hverdag.

Stolen finnes i flere ulike kombinasjoner og passer inn i  både spisestuen hjemme eller på hytta. Perfekt til lange frokoster og til sene kvelder med middag og god drikke. Med sine rene linjer og enkle fremtoning er den også fin å blande med andre stoler.

 

KJØP FOLKESTOLEN HER