Hjemme hos Giraffe Interiør

Jun 02, 2021Nina Jenssen

Med en hvit base, varige materialer og tidløse designmøbler har Fanny forvandlet barndomshjemmet sitt til en lys og luftig oase. Vi har fått være med på å gjøre siste finish for å skape en lun og hjemlig atmosfære i dette nydelige hjemmet.

Fanny vokste opp kun et steinkast fra Bolina. Sammen med sin interiørinteresserte mor, ble det i barndommen ofte turer innom butikken for å titte på nye produkter, fordype seg i hyllevis av tekstiler og hente ny inspirasjon.

I ettertid har Fanny, mannen Jan Henrik og datteren Amelie overtatt barndomshjemmet og gjort omfattende oppgraderinger i huset. Nytt kjøkken har kommet på plass sammen med nytt gulv. Og nye, store foldedører inviterer deg ut i den frodige og idylliske hagen. 

Med interiør som hobby og sansen for kvalitet, er de nøye gjennomtenkte materialvalgene godt synlig rundt om i huset. Fanny beskriver stilen sin som klassisk og tidløs. 

- Jeg hopper ikke på fargetrender, men foretrekker det lyst og "rolig". Det må ikke bli sterilt så jeg elsker å kombinere gammelt og nytt, bruke naturmaterialer og kontraster. Det er flere jeg henter inspirasjon fra, men jeg har ikke noen direkte forbilder, da jeg prøver å ha min egen stil. Moren min har bestandig vært en inspirasjonskilde som har skapt det koselig og lunt i hjem og på hytter.

Følg Fanny på hennes inspirerende Instagram: @giraffeinterior

- Drømmestilen må være en blanding av fransk "Saint-Germain stil" med touch av dansk design, masse lys og personlighet. Jeg elsker gammel, klassisk arkitektur med god takhøyde, originale gulv, gamle vinduer og grønne balkonger.

Å innrede et hjem kan enkelte ganger være utfordrende. Med en liten datter på snart 2 år, måtte Fanny tenke smart og praktisk. 

- En utfordring var å innrede hjemmet i kombinasjon av egen stil og familieliv med en datter på snart 2 år da hjemmet også skulle være praktisk og behagelig for store og små. Jeg syns for eksempel Gervasoni er superlekkert, i tillegg til at trekket er enkelt å vaske - som er genialt for barnefamilier. Det mest utfordrende syns jeg er "the final touch", som for eksempel puter og pledd. 

Fanny har mange inspirasjonskilder og forteller oss at hun henter inspirasjon fra hverdagen, fra reiser og gjennom Instagram.

- Jeg føler jeg henter inspirasjon over alt; alt fra én i nabolaget til nye restauranter i utlandet. Helt fra jeg var liten reiste familien mye til utlandet og jeg har nok hentet mye inspirasjon derfra. Nå henter jeg aller mest inspirasjon fra Instagram gjennom favorittprofilene @interiors.hunter og @bandaproperty, og @bolinabolina selvfølgelig! Jeg elsker å gå ned på Bolina og snuse på Sille og de andres siste finish. Ellers digger jeg å titte og pusle rundt i den lille hagen vår. Det gir masse overskudd!


I tillegg til interiør og møbler fra Bolina, har Fanny innredning fra andre lokale leverandører. Benkeplaten på kjøkkenet og flisene i gangen og på badet er fra Lenngren Naturstein på Stabekk. De plassbygde og skreddersydde løsningene er levert av Elen Møbelstudio, som holder til i Asker.

Få stilen til Fanny her