En deilig suppe smaker ekstra godt på hustrige høstkvelder, og denne karrisuppen skal vi definitivt servere ofte denne sesongen.
Dette trenger du til karrisuppe:
- 1 gul løk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket eller revet
- ca. 3 cm fersk ingefær, revet
- 2 bokser (2 x 400g) kikerter
- 1 ss malt karripulver, hot
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 boks (250 ml) kokosmelk
- 1 boks (400 ml) hakkede tomater
- 250 ml grønnsaksbuljong
- Salt
- Limesaft
Dette trenger du til sprøstekte kikerter:
- 1 boks (400g) kikerter
- Olivenolje
- Karripulver
Dette trenger du til garnityr:
- Kokosmelk eller yooghurt
- Friske urter - koriander, mynte
- Sprøstekte kikerter
Slik gjør du:
1) Sett ovnen på 200 grader.
2) Start med å sprøsteke kikerter som skal være topping til suppen. Hell laken av kikertene og skyll de med kaldt vann. Fordel kikertene på en bakeplate, strø med ca. 1 ss olivenolje og krydre med 1 ts karripulver. Bland godt, og stek i 30 minutter til de er gylne og sprø.
3) Fres løk i olje til den er myk. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver og gurkemeie, og fres et par minutter til. Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Ha de oppi kjelen og stek i noen minutter. Tilsett kokosmelk, hakkede tomater og buljong. La det koke opp og smak til med salt og limesaft.
4) Server suppen i skåler. Pynt med kokosmelk, friske urter og sprøstekte kikerter.
Denne oppskriften er hentet fra @matpaabordet.
Ina-Janine Johnson har en av Norges mest populær matblogger, og hennes Instagram er fylt med fantastiske retter, deilige kaker og smaksrike salater.
Vi er så heldig at Ina er vår nabo i lokalene på Stabekk, så vi får ofte gleden av å smake på hennes matkreasjoner. Ina har skrevet en rekke kokebøker, og ikke overraskende har alle blitt bestselgere!
Følg Ina (@matpaabordet) på Instagram for flere fantastiske retter.