Høstens karrisuppe

En deilig suppe smaker ekstra godt på hustrige høstkvelder, og denne karrisuppen skal vi definitivt servere ofte denne sesongen. 

Dette trenger du til karrisuppe:

  • 1 gul løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket eller revet
  • ca. 3 cm fersk ingefær, revet
  • 2 bokser (2 x 400g) kikerter
  • 1 ss malt karripulver, hot
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 boks (250 ml) kokosmelk
  • 1 boks (400 ml) hakkede tomater
  • 250 ml grønnsaksbuljong
  • Salt
  • Limesaft

Dette trenger du til sprøstekte kikerter:

  • 1 boks (400g) kikerter
  • Olivenolje
  • Karripulver

Dette trenger du til garnityr:

  • Kokosmelk eller yooghurt
  • Friske urter - koriander, mynte
  • Sprøstekte kikerter

Slik gjør du:


1) Sett ovnen på 200 grader.


2) Start med å sprøsteke kikerter som skal være topping til suppen. Hell laken av kikertene og skyll de med kaldt vann. Fordel kikertene på en bakeplate, strø med ca. 1 ss olivenolje og krydre med 1 ts karripulver. Bland godt, og stek i 30 minutter til de er gylne og sprø.


3) Fres løk i olje til den er myk. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver og gurkemeie, og fres et par minutter til. Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Ha de oppi kjelen og stek i noen minutter. Tilsett kokosmelk, hakkede tomater og buljong. La det koke opp og smak til med salt og limesaft.


4) Server suppen i skåler. Pynt med kokosmelk, friske urter og sprøstekte kikerter.

Oppskriften er hentet fra @matpaabordet.