Festsalat med spekeskinke

Inas festsalat

Imponer gjestene dine med denne nydelige festsalaten fra Ina (@matpaabordet). Ina lager de mest innbydende rettene, og denne fargerike salaten finner du i hennes nyeste kokebok, Skikkelig gode salater. Salaten passer perfekt som tilbehør til en større middag, som en egen rett eller som en del av tapasbordet.

Dette trenger du

- 65 g (en liten pose) ruccola

- 100 g langtidsmodnet spekeskinke

- 50 g chevre naturell

- 4 ferske fiken i båter

- 50 g ristede valnøtter, finhakket

- en god håndfull blåbær

- din beste olivenolje

- vellagret balsamicoeddik

Festsalat

Slik gjør du

1. Finn frem et flott fat og strø salatblader utover. Dander skinke rundt om salaten.


2. Skjær chevre i skiver og trykk alle sidene ned i de finhakkede valnøttene.


3. Fordel skivene med chevre, blåbær og fiken rundt om salaten.


4. Hev smakene på salaten med en deilig dressing, som du lager av din beste olivenolje og litt vellagret balsamicoeddik. Ringle dressingen over salaten. Ha flaskene lett tilgjengelig, for de som ønsker mer. Vi bruker favorittene fra Gridelli. Balsamicoen med kirsebær smaker helt fantastisk, og bør definitivt prøves!

Tips: Om du ikke ønsker å gå for italiensk eller spansk spekeskinke, finnes det mange gode norske varianter å velge mellom. Norsk chevre anbefales også!

Festsalat