
Arancini er friterte risottoboller som du kan fylle med ønsket fyll. Lotta har laget en variant med taleggio, en ost med en kremet konsistens - rik på smak av nøtter og melk.
Dette trenger du:
Pesto:
- 2 never basilikum
- 1 fedd hvitløk
- Saften av en halv sitron
- 25 g parmesan
- 2 ss olivenolje
- En liten neve pinjekjerner
- Salt og pepper
Arancini:
- 25 g taleggio
- 2 egg
- 3 ss hvetemel
- 50 g panko / brødsmuler
- Risotto (bruk denne oppskriften)
- Solsikkeolje til fritering
Slik gjør du:
1) Start med å blande basilikum, hvitløk, sitronsaft, parmesan og olivenolje med en stavmikser.
2) Stek pinjekjerner i en panne til de blir gylne. Avkjøl før du mikser de inn sammen med resten av pestoen. Blander du inn pinjekjernene når de fortsatt er varme, kan det ødelegge fargen på pestoen.
3) Smak til med salt og pepper, og tilsett eventuelt litt mer sitronsaft og olivenolje for ønsket smak og konsistens.
4) Lag Arancini-bollene ved å dele opp taleggio i terninger.
5) Gjør klar en bolle med egg og en bolle med melblandingen til paneringen. Tilsett gjerne salt og pepper i blandingen. Legg også opp panko eller brødsmuler på en tallerken.
6) Bruk risottoen fra denne oppskriften, klem klat og fyll med taleggio-terningene. Rull sammen til små boller.
7) Dypp bollene i melet, deretter i eggeblandingen, før du ruller dem i banko.
8) Friter bollene i solsikkeolje i en stekepanne.
9) Server med hjemmelaget pesto.
Lotta Borge Montgomery jobber hos Bolina og har en stor lidenskap for matlaging. Hun elsker å eksperimentere på kjøkkenet og utvikle nye, smakfulle oppskrifter.
Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.