
En varmende og uimotståelig grateng laget med møre blomkålbuketter, kremet ostesaus og sprøstekt bacon. Denne retten kombinerer mild blomkål med fyldige smaker av ost, muskat og parmesan – toppet med gyllen skorpe og frisk koriander. Perfekt som en middag i seg selv eller som tilbehør til noe ekstra godt!
Dette trenger du (til 2 porsjoner):
- 60 g bacon
- 1 blomkålhode
- 95 g Jarlsberg
- 40 g Pecorino Romano
- 25 g smør
- 25 g hvetemel
- 4-5 dl melk
- En klype muskatnøtt
- Salt og pepper
- Koriander til topping
Slik gjør du:
1) Stek baconskiver i en panne til det er sprøtt. Del opp i småbiter.
2) Del et blomkålhode i små buketter og kok til de er møre.
3) Riv ost og parmesan.
4) Smelt smør og tilsett mel som du blander sammen. Hell så i melken samtidig som du visper godt.
5) Bland inn osten, en klype muskatnøtt og salt og pepper.
6) Legg blomkålbitene i ildfastform og hell deretter over ostesausen. Topp med mer revet ost og baconterninger.
7) Stek i ovnen på 200 grader til osten på toppen er smeltet og gyllen.
8) Server retten toppet med baconbiter og frisk koriander.
Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.