En varmende og uimotståelig grateng laget med møre blomkålbuketter, kremet ostesaus og sprøstekt bacon. Denne retten kombinerer mild blomkål med fyldige smaker av ost, muskat og parmesan – toppet med gyllen skorpe og frisk koriander. Perfekt som en middag i seg selv eller som tilbehør til noe ekstra godt!
Dette trenger du (til 2 porsjoner):
- 60 g bacon
- 1 blomkålhode
- 95 g Jarlsberg
- 40 g Pecorino Romano
- 25 g smør
- 25 g hvetemel
- 4-5 dl melk
- En klype muskatnøtt
- Salt og pepper
- Koriander til topping
Slik gjør du:
1) Stek baconskiver i en panne til det er sprøtt. Del opp i småbiter.
2) Del et blomkålhode i små buketter og kok til de er møre.
3) Riv ost og parmesan.
4) Smelt smør og tilsett mel som du blander sammen. Hell så i melken samtidig som du visper godt.
5) Bland inn osten, en klype muskatnøtt og salt og pepper.
6) Legg blomkålbitene i ildfastform og hell deretter over ostesausen. Topp med mer revet ost og baconterninger.
7) Stek i ovnen på 200 grader til osten på toppen er smeltet og gyllen.
8) Server retten toppet med baconbiter og frisk koriander.
Lotta Borge Montgomery jobber hos Bolina og har en stor lidenskap for matlaging. Hun elsker å eksperimentere på kjøkkenet og utvikle nye, smakfulle oppskrifter.
Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.