Lotta´s Cauliflower Cheese

En varmende og uimotståelig grateng laget med møre blomkålbuketter, kremet ostesaus og sprøstekt bacon. Denne retten kombinerer mild blomkål med fyldige smaker av ost, muskat og parmesan – toppet med gyllen skorpe og frisk koriander. Perfekt som en middag i seg selv eller som tilbehør til noe ekstra godt!

Dette trenger du (til 2 porsjoner):

  • 60 g bacon
  • 1 blomkålhode
  • 95 g Jarlsberg
  • 40 g Pecorino Romano
  • 25 g smør
  • 25 g hvetemel
  • 4-5 dl melk
  • En klype muskatnøtt
  • Salt og pepper
  • Koriander til topping

Slik gjør du:


1) Stek baconskiver i en panne til det er sprøtt. Del opp i småbiter.


2) Del et blomkålhode i små buketter og kok til de er møre.


3) Riv ost og parmesan.


4) Smelt smør og tilsett mel som du blander sammen. Hell så i melken samtidig som du visper godt.


5) Bland inn osten, en klype muskatnøtt og salt og pepper.


6) Legg blomkålbitene i ildfastform og hell deretter over ostesausen. Topp med mer revet ost og baconterninger.


7) Stek i ovnen på 200 grader til osten på toppen er smeltet og gyllen.


8) Server retten toppet med baconbiter og frisk koriander.

Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.