Lotta´s Grilled Courgette

Denne friske og smakfulle retten fra Bolina-Lotta passer perfekt som tilbehør til sommerens grillmat eller som en del av et «sharing»-bord. Den kombinerer grillede squash med kremet burrata, sprø valnøtter og en syrlig, søt dressing med et hint av chili – enkelt, elegant og utrolig godt.

Dette trenger du (4-6 porsjoner som siderett):

  • 2 squash
  • 1,5 ss honning
  • 3 ss sitronsaft
  • 1/2 ts chiliflak
  • En håndfull mynteblader
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Burrata
  • Valnøtter

Slik gjør du:


1) Start med å dele squashen på langs, i ønsket tykkelse. Du kan bruke mandolin eller kniv.


2) Legg skivene på en fjøl, dryss over salt og dekk med papir. Legg deretter opp nye skiver med squash og gjenta prosessen. Sett det til side og la saltet trekke ut vann fra squashen i ca. 10 minutter.


3) I en liten skål blander du honning, sitronsaft og chiliflakes. Finhakk hvitløk og mynte som du tilsetter i dressingen.


4) Tørk saltet og vannet av squashen, og ringle olivenolje over før du krydrer med salt og pepper.


5) Stek squashen på grillen eller i en varm grillpanne til de får stekeskorpe.


6) Legg opp den grillede squashen på en serveringsfat. Topp med valnøtter, burrata, dressingen og mynteblader.

Lotta Borge Montgomery jobber hos Bolina og har en stor lidenskap for matlaging. Hun elsker å eksperimentere på kjøkkenet og utvikle nye, smakfulle oppskrifter.


Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.