
Denne deilige oppskriften er laget av Lotta og kombinerer sprø kylling katsu med en varm og smakfull japansk-inspirert curry. Den milde kokosbaserte sausen får dybde fra epler, gulrøtter og aromatiske krydder, og passer perfekt sammen med jasminris og frisk vårløk. En nydelig rett som garantert faller i smak både til hverdags og helg!
Dette trenger du (4 porsjoner):
Curry:
- 2 ss olivenolje
- 1 gul løk
- 3 gulrøtter
- 2 små røde epler
- 1,5 ss karripulver
- 1 ss garam masala
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 kyllingbuljong-terning
- 1,5 dl vann
- 250 ml kokosmelk
- 15 g ingefær
- 3 hvitløksfedd
- 1 ss soyasaus
- 1 ts sukker
- 1 ss smør
- Salt og pepper
Chicken katsu:
- 2 kyllingbryst
- 4 egg
- 200-300 g panko
- Salt og pepper
- Olje til fritering
Til servering:
- Jasminris
- Vårløk
Slik gjør du:
1) Kutt opp løk, gulrøtter, epler, hvitløk og ingefær i biter.
2) Ha løken i en gryte sammen med 2 ss olivenolje, og la den surre litt før du tilsetter resten av grønnsakene og frukten.
3) Tilsett krydderne, buljongterningen, kokosmelk, sukker og soyasaus. La det småkoke i ca. 20 minutter.
4) Del kyllingbrystet i to på langs og bank det flatt. Krydre med salt og pepper.
5) Lag en enkel røre med egg, mel, salt og pepper. Dypp kyllingen først i røren, deretter i pankobrødsmulene. Varm opp olje i en panne. Test om oljen er varm nok ved å slippe oppi litt panko - hvis det ikke freser, er den ikke varm nok.
6) Friter kyllingen i 5-6 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt.
7) Når curryen er ferdigkokt, kjør den glatt med en stavmikser eller blender. Rør inn smøret til slutt.
8) Server curry med jasminris, chicken katsu og hakket vårløk på toppen.
Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.