Lotta´s Pasta al Limone

Bolina-Lotta har laget denne smakfulle pastaretten, som kombinerer saftig kylling, kremet ostesaus og frisk sitron. Ristede pinjekjerner og solsikkefrø gir en herlig crunch, mens hvitløk og urter sørger for ekstra smak. Enkel å lage og perfekt for en god middag for to!

Dette trenger du (for 2 personer):

  • 150 g linguine-pasta
  • 300 g kyllingbryst
  • 30 g parmesan
  • 30 g pecorino romano
  • 20 g smør
  • 2 små hvitløksfedd
  • 40 ml hvitvin (valgfritt)
  • Saften av 1 sitron
  • Salt og pepper
  • Ristede pinjekjerner og solsikkefrø
  • Rosmarin, oregano, salt og pepper

Slik gjør du:


1) Skjær kyllingbrystet i ønskede biter og krydre med rosmarin, oregano, salt og pepper.


2) Stek kyllingen i en panne med olje. Når den er ferdig, ta den ut av pannen.


3) I den samme, tilsett smør og hakket hvitløk. La det surre i et par minutter.


4) Hell i hvitvin (valgfritt) og press i sitronsaft. Øk varmen og la sausen koke i 5 minutter. Deretter senker du varmen.


5) Kok pastaen etter anvisningen på pakken.


6) Rist pinjekjerner og solsikkefrø i en tørr panne.


7) Ha pastaen over i sausen, og la den avkjøles litt før du rører inn osten. Ta vare på pastavannet for å justere sausen etter ønsket.


8) Topp med ristene nøtter og friske urter.