
Lotta har perfeksjonert potetsalaten! Denne deilige varianten kombinerer sprø ovnsbakte poteter med en kremet dressing og friske grønnsaker. Perfekt til påske, grillfest eller som et smakfullt tilbehør året rundt.
Dette trenger du (4-6 porsjoner som siderett):
- 650 g poteter
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
- 4 stilker stangselleri
- 1 rødløk
- 6 dadler (valgfritt, men veldig godt - anbefales!)
- 100 g majones
- 100 g crème fraîche
- 1 sitron
- 2 ts kapers + litt av laken
- En håndfull gressløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts grov sennep
Slik gjør du:
1) Start med å dele potetene i to. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir, hell over olivenolje og krydre med salt og pepper.
2) Fordel potetene utover brettet med snittflaten ned. Stek potetene i ovnen på 200°C i 20 minutter, før du tar potetene ut av ovnen, knuser dem lett og steker videre i 20-30 minutter på 225°C. Potetene skal bli gyldne og sprø.
3) Del stangseller og rødløk i i små terninger. Fjern steinene fra dadlene og del i små biter.
4) Sett sammen dressingen til potetsalaten ved å blande crème fraîche, majones, dijonsennep, grov sennep, sitronsaft, finhakket hvitløk, finhakket gressløk, kapers og litt av laken. Bland godt og vend inn grønnsakene.
5) Ta potetbåtene ut av ovnen og avkjøl litt, før du tilsetter dem i dressingen. Bland godt, slik at alle potetene blir dekket av dressingen.
6) Tilsett dadlene og bland videre. Håper det smaker!
Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.