Lotta´s 17. mai-meny

Nasjonaldagen feires gjerne med felles frokost, brunsj eller middag. Sideretter som alle kan dele er perfekt til feiringen og Bolina-Lotta har satt sammen retter som du kan lage dagen i forveien. Dette er også retter som passer like godt utover sommeren!

Bulgursalat

Dette trenger du til bulgursalat:

  • 4 dl bulgur
  • 230 g kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano (tørket)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 paprika
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløk
  • En håndfull cherrytomater
  • En håndfull persille

Dette trenger du til dressingen:

  • Olivenolje
  • 1 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Slik lager du bulgursalaten:


1) Kok bulgur etter anvisning på pakken.


2) Skyll og tørk kikertene godt. Vend dem i olivenolje, oregano, paprika, salt og pepper. Rist kikertene i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, til de er sprø.


3) Kutt grønnsaker i små terninger. Du kan gjerne fjerne kjernen i agurken, slik at salaten ikke blir så fuktig. Rødløken kan legges i kaldt vann, før du tilsetter den i salaten - da blir den mindre sterk i smaken.


4) Vent til både bulgur og kikerter er avkjølt, før du blander alt sammen med salaten.


5) Lag dressingen ved å blande olivenolje, sitronsaft, hvitløk og smak til med salt og pepper. Dersom du forbereder salaten dagen i forveien, kan du vente med å tilsette dressingen til rett før servering.

Kyllinglår i marinade

Dette trenger du til kyllingmarinaden:

  • 2 kyllinglår
  • Olivenolje
  • 1/2 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • Salt og pepper

Slik lager du kyllingen:


1) Start med å lage marinaden til kyllinglårene. Miks 50/50 av olivenolje og sitronsaft sammen med hvitløk, oregano, timian, salt og pepper.


2) Legg kyllingen i en form og hell marinaden over. Dekk til med plastfolie og la det stå i minst 30 minutter. Smaken blir aller best om du marinerer dagen i forveien.


3) Stek kyllingen i panne, ovn eller på grillen etter ønske.

Hjemmelaget hummus

Dette trenger du til hummus:

  • 230 g kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
  • Iskaldt vann

Slik lager du hummus:


1) Bland kikerter, olivenolje, tahini, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper i en blender. Tilsett det iskalde vannet for å få den konsistensen du ønsker. Jo mer vann, desto jevnere og luftigere hummus.


2) Server hummusen i en skål og topp med ønsket krydder.

Lotta Borge Montgomery jobber hos Bolina og har en stor lidenskap for matlaging. Hun elsker å eksperimentere på kjøkkenet og utvikle nye, smakfulle oppskrifter.


Følg Lotta på Instagram for flere fantastiske retter.