Sitron- og ingefærkake

Caroline fra C Soaps har mange spennende matoppskrifter, og vi liker spesielt godt kaken med smak av sitron og ingefær. Kaken kan toppes med blomster, markjordbær, sitronskall eller noe annet spiselig du liker.

Dette trenger du:

  • 240 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 1 ts malt vanilje eller vaniljestang
  • 2 ts bakepulver
  • 225 g hvetemel
  • 4 romtempererte, store, økologiske egg
  • Saften av en sitron
  • Revet skall av en sitron
  • 1 ss lake fra kandisert ingefær
  • 150 g melis

Slik gjør du:


1) Forvarm stekeovnen til 180°C. Ha bakepapir i en brødform på 2 liter.


2) Ha smør og sukker i en miksmaster og visp det hvitt og luftig. Det tar 3-5 minutter.


3) Sikt vaniljesukker, bakepulver og hvetemel sammen i en bolle, eller visp det sammen med en visp. Når smør- og sukkerblandingen er ferdig, tilsetter du sitronen, melet og eggene vekselsvis. Kjør mikseren rundt til det er blandet.


4) Ha røren over i formen og bruk en slikkepott til å glatte ut slik at du får en jevn overflate. Bak kaken på nederste rille i 45-50 minutter, til kaken er gyllen på toppen.


5) Når kaken er helt avkjølt, kan du ha på melisglasuren. Rør sammen ingefærlaken og melisen til du får en glatt og fin glasur. Juster melismengden etter hvor mye væske du har. Fordel glasuren over kaken.


6) Så til det aller beste - pynten: roseblader, markjordbær, sitronsakll eller noe annet spiselig du liker. Selv finhakker Caroline litt syltet ingefær og drysser over. Sterkt og søtt, og helt perfekt!